Konya

AK Parti Konya Miletvekili Altunyaldız, organize sanayi toplantısına katıldı

14:32 26 Ağustos 2015
AK Parti Konya Miletvekili Altunyaldız, organize sanayi toplantısına katıldı

 Konya Organize Sanayinin periyodik  toplantısına katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, üretim yapan KOBİ niteliğinde ve doğal kümelenme olgusu içerisinde bulunan bütün firmalardan, ortak kesişme alanlarında rekabetçiliği artıracak Ar-Ge çalışmalarında yoğunlaşmalarını istedi.

Altunyaldız, toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut 23 milyon metrekare alanı ve planlanan ilave alanlarla birlikte toplam 90 milyon metrekareye ulaşması beklenen alanı ile Türkiye nin en büyüğü olma yolunda hızla ilerleyen ve sektörel çeşitliliği daha bir ivme kazanan Konya Organize Sanayinin, ülkemizin üretim, ihracat ve istihdamı için çok önemli gelişmelerin odağı olacağını ifade etti.

Altunyaldiz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müsteşarı olduğu dönemde yaptığı çalışmalar doğrultusunda çok yakın gelecekte olması muhtemel uluslararası ticaret trendlerine dikkat çekti. Özellikle ölçeklerini büyüten üreticilerin yeni avantajlardan daha çok istifade edeceğini vurgulayan Altunyaldız, üreten ve hayal ettiğini dünya çapında üretmek için faaliyet gösteren firmaların dinamizmi ile hak ettiği destekleri kullanarak küresel piyasalarda etkin ve rekabetçi olacaklarını bildirdi.

Altunyaldız, güç ve ivme yakalayan üretici firmaların dünya ölçeğinde marka olgusu yarattıklarını hatırlatarak, bu sayede ülke algısının da neredeyse marka ile taşındığını hatta bu gücün siyasal ve ekonomik bir bütünlük kazanarak daha güçlü bir ivme ile inanılmaz büyüklüklere ulaştığını kaydetti.

Sosyal problemlerin bir kısmının da bu şekilde azalacağını, siyaset kurumunun bir bütün olarak ülke problemlerini ancak bu anlamda çözebileceğini anlatan Altunyaldız, ekonomik büyüme ve inovasyon olmadıkça temel problemlerin çözümünde siyaset kurumunun yer yer tıkanabileceğini, bu anlamda gelecekten çok umutlu olduğunu dile getirdi.

Altunyaldız, Konya Organize Sanayinin yakın gelecekte, bütün dünya için üretim merkezlerinden biri olarak anılacağını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı gibi, yeni Türkiye hükümetinin görev başı yapmasıyla birlikte üreticilerin problemlerinin çözümüne destek olacağını, stratejik planlamalarındaki olması gereken alternatif büyüme vurgularını ve küresel rekabet eşiklerini yakalayacak yaklaşımlarını destekleyecek mekanizmaların güçlendirilerek işletileceğinin altını çizen Altunyaldız, Konyalı üreticilerin, rekabetçilik ve süreç yönetimleri ile ilgili bu dönemde yapacakları inovatif çalışmalarla önümüzdeki dönemde ortaya konulacak proje tabanlı destek ve yaklaşımlardan daha ziyade istifade edeceklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.