Konya

Erbakan'ın vefatının 5. yılı

16:40 28 Şubat 2016
Erbakan'ın vefatının 5. yılı

Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz, "Şerefli bir hayat soruyorsanız; Necmettin Erbakan'ın hayatıdır. 'Şerefli bir ölüm nedir' diye sorarsanız Necmettin Erbakan'ın cenaze fotoğrafı her şeyi anlatıyor" dedi.

Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı, eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vefatının 5. yılı dolayısıyla, "Savaş Değil Barış, Çatışma Değil Diyalog" paneli düzenledi.

Yılmaz, Konya Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen panelde, merhum Necmettin Erbakan'ı anlatmanın zor olduğunu ifade etti.

Süleyman Demirel'in hayatının başarılarla geçtiğini belirten Yılmaz, "Demirel, 7 defa başbakan olmuş, cumhurbaşkanı olmuş, ömrü vefa etseydi muhtemelen başkan da olurdu. Necmettin Erbakan'ın hayatı ise siyasete, siyaset olarak bakacak olursak başarısızlıklarla doludur. Beş siyasi parti kurmuşsunuz bunlardan dördü kapatılmış. Siyasi hayatının serbest bölümü, yasaklı olduğu bölümden çok daha az. 50 yıllık mücadelesinde sadece 11 ay başbakanlık yaptı" diye konuştu.

Bütün hayatın şerefli bir ölüm için olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şerefli bir hayat soruyorsanız; Necmettin Erbakan'ın hayatıdır. 'Şerefli bir ölüm nedir' diye sorarsanız Necmettin Erbakan'ın cenaze fotoğrafı her şeyi anlatıyor. Süleyman Demirel'in cenaze fotoğrafını gördüğümde ilk aklıma gelen üzülerek söylüyorum; Allah rahmet eylesin, 'bu adamın hayatta ihale verdiği insan sayısı cenazesine katılanlardan çok daha fazlaydı'. Eğer siz siyaseti siyaset için değil de cihat için yapıyorsanız birgün gelir Süleyman Demirel Üniversitesinde Erbakan'ı anlarsınız."

Yılmaz, Necmettin Erbakan'ın zorluklara rağmen hep gayret içinde olduğunu, Refah Partisi'nin savunma süreci başladığında, haftalarca çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Bir gün gece 3'te bir arkadaşımız hocaya; 'Refah Partisi'ni kapatacaklar, biz niye bu kadar uğraşıyoruz?' diye sordu. Hocamız da 'Biz mahkemeye karşı savunma hazırlamıyoruz, tarihe karşı savunma hazırlıyoruz' cevabını vermişti" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman da Erbakan'ı anmanın yanında anlamanın yolunda olduklarını söyledi.

Necmettin Erbakan'ın 1969'da Konya'dan siyasete atılmadan önceki hayatının da bir mücadele ve mücahede olarak geçirdiğini aktaran Yalman, Erbakan'ın her zaman Anadolu insanının, memleketin problemlerinin çözülmesi noktasında çalışmalar yaptığını bildirdi.

Panele, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar ve çok sayıda partili katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.