Konya

Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

19:50 20 Nisan 2016
Karaman'daki cinsel istismar iddiası davası

Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Karaman'daki cinsel istismar iddiasına ilişkin, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu denli ağır bir olayı siyasi platforma çekerek siyaset yapmaya kalkışan kesimleri kınadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Sarı, Karaman Adliyesi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, mağdur çocukların avukatı olarak çocuklara, ailelerine hukuki destek vermek ve haklarını savunmak üzere Karaman'a geldiklerini belirtti.

İnsanlık dışı suça karışan kişinin hak ettiği cezayı alması için üzerlerine düşen tüm hukuki desteği sağladıklarını, sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Sarı, "Bu insanlıkla alakası olmayan kişinin vahşi eylemleri hiçbir insan vicdanında kabulü mümkün değildir. Dolayısıyla bu eylemlerin üzerinin örtülmesinin düşünülmesi de mümkün değildir." diye konuştu.

Sarı, bu olayın kamuoyunda oluşturduğu infiali ve olay neticesinde mağdur ailenin yaşadığı travmayı derin bir şekilde hissettiklerini, ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu denli ağır bir olayı siyasi platforma çekerek siyaset yapmaya kalkışan kesimleri kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Söz konusu istismar bir insanlık suçu olup, buradan siyasi kazanım beklemek beyhude bir çabadır. Bu işin siyasi rant elde etmeyi hedefleyen taraflarına bu beklentiden vazgeçmelerini salık veriyoruz. Mağdur çocuklar ve ailelerini sahip çıkmaya, yadım etmeye davet ediyoruz. Yine ülkemizde yaşanan çocuk istismarları, kadın cinayetleri gibi önemli sorunlarımıza karşı gereken hassasiyetin gösterilmesi ve kamuoyunun bu konularda duyarlı olmasını talep ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.