Büyük İslam alimi Mevlana'nın yaşamına odaklanan 'Mevlana Celaleddin Rumi' dizisinin heyecan verici ikinci sezonu, TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii'de seyirciyle buluşacak.

İlk bölümü 9 Aralık'ta yayınlanacak dizinin ön gösterimi Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Dizide yer alan kostümlerle eşyaların sergilendiği etkinliğe, dizinin oyuncuları ile sinema dünyasından birçok isim katıldı.

Programın açılışında basın mensuplarına açıklamada bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Hz. Mevlana'nın önemine değinerek, "Böylesi önemli bir şahsiyetin hayatını ve düşüncelerini en doğru şekilde anlatmak büyük bir sorumluluk gerektiriyor." dedi.

Sobacı, bu sorumluluğu yerine getirmek amacıyla oyuncularla uzun süreli ve titiz bir çalışma yapıldığının altını çizerek, "Deyim yerindeyse taşın altına elimizi koyduk ve Mevlana dizimizin ilk sezon izlemeleri sonucunda, bu titiz çalışmanın karşılığını aldığımızı gördük. İzleyicilerimizin bu teveccühü, dizimizin ikinci sezonunu da çekmek açısından bizim için teşvik edici bir unsur olarak devreye girdi." diye konuştu.

"Hz. Mevlana'nın nasihatlerine bu dönemde daha çok ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz"

Mehmet Zahid Sobacı, ikinci sezonun 9 Aralık'ta başlayacağına işaret ederek, "Hz. Mevlana der ki; 'Size iyilik eden, ihsanda bulunan kişiye şükretmek Allah'a şükretmektir. Çünkü o iyilik, o ihsan Allah'tan gelmektedir. O iyiliği, o ihsanı kulunun gönlüne yerleştiren Allah'tır.' Dolayısıyla Mevlana dizimizle aslında insani ilişkilerde toplumda iyiliğin, merhametin ne kadar kıymetli olduğunun idrak edilmesini temenni ediyorum. Bu vesile ile bu kıymetli projede yer alan ve katkı sunan başta kıymetli oyuncularımıza, yapımcımıza, senaristimize tüm set ekibine ve mesai arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İkinci sezonda Şems-i Tebrizi'nin gelişi de anlatılacak

Dizinin 10 bölümlük ikinci sezonunun yeni bölümleri cumartesi günleri izleyicilerin beğenisine sunulacak.

İlk sezonda Mevlana'nın 40'lı yaşlarında, kişiliği ve derinliğinin oluşmasına neden olan temel olaylar ve şahıslarla yollarının kesişmesine odaklanılırken, 2. sezon Şems-i Tebrizi'nin gelişi ile Mevlana'nın tasavvuf yolculuğunun farklı bir seyre taşınmasını ele alacak.

Mevlana'yı Bülent İnal'ın, Şems-i Tebrizi'yi Mehmet Ali Nuroğlu'nun canlandırdığı dizide ayrıca Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Devrim Özkan, Mert Turak, Nilay Deniz, Ushan Çakır, Levent Can, Yusuf Çim, Burak Can, Ali Nuri Türkoğlu, Turgay Aydın, Burç Kümbetlioğlu ve İlker Aksum yer alıyor.

Yönetmenliğini Can Ulkay, yapımcılığını Kerim Ayyıldız ve Ahmet Okur'un üstlendiği dizinin senaryosunu Ali Aydın ile Fatma Berra Mete kaleme aldı.

Yorumlar 0 Yorum Var