Kütahya

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

17:10 15 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kütahya'da AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kütahya Adliyesi'ne gelen İl Yönetim Kurulu üyeleri Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini müracaat savcısı Zeki Güngör'e verdi.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmed Fuad Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve ardından grup toplantısında Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda yüzde 52 oy alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için kullandığı ifadenin kabul edilemeyeceğini anlatan Durmaz, şöyle konuştu:

"Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı hakkında 'diktatör' nitelendirmesinde bulunması demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısı olmadığının açık bir göstergesidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği ifadelerin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, en temel anayasal hakkım olan seçme özgürlüğümü kullanarak sayın Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaş olarak, tarafıma da yöneltildiği bir gerçektir. Kendisinin bu isnat ve ithamları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan şikayetçiyiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.