Kütahya

Avukatlar Günü

15:52 05 Nisan 2016
Avukatlar Günü

Kütahya'da, Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Kütahya Adliye Sarayı önünde düzenlenen törende, Kütahya Barosu Başkanı Ahmet Atam ve beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende konuşan Baro Başkanı Atam, avukatlık mesleğinin insanlık tarihinin en eski, en kadim mesleklerinden olduğunu söyledi.

Avukatların en önemli mesleki sorumluluklarından birinin hukukun üstünlüğünü, yargının bağımsızlığını sağlanması, keyfiliklerin önlenmesi olduğunu belirten Atam, şunları kaydetti:

"Hukuk üstün değilse, uyuşmazlıkların çözümü için bilgili, birikimli, aldığı işi sorumluluk duygusuyla takip eden avukatlar yerine, etkili çevrelerde tanıdığı olan, belirli mevkileri ele geçirmiş belirli cemaat veya siyaset veya değişik gruplara bağlı iş takipçileri devreye girer. Gerçekleştiremediğimiz, emek vermediğimiz, mücadelesini yapmadığımız her bir görevimiz bizlere birer vebaldir. Biz avukatlar, bilgi ve becerilerimizi halkın yararına sunmalı, hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunmanı olmalıyız. Bizler, hukuk devleti mücadelesinde etkin bir rol oynadığımızın ve gücümüzün farkında olmalıyız. Aynı zamanda cesur ve bağımsız olmalıyız."

Törene, Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Jandarma Komutanı Mustafa Uğur, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, avukatlar ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.