Kütahya

KUTSO Başkanı Nafi Güral'dan ziyaret

16:04 06 Aralık 2017
KUTSO Başkanı Nafi Güral'dan ziyaret

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KUTSO) Nafi Güral, Kütahya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Güral, ziyarette bir gazetecinin, son günlerde ülke gündeminde olan kriz söylentileri konusundaki sorusu üzerine, "Biz kriz lafını çok seviyoruz. Türkiye’deki krizlerin kronolojisi var. Türkiye krizlere şerbetli. Onun için merak etmeyin, hiçbir şey olmaz." ifadesini kullandı.

Bugünkü tablonun çok farklı olduğunu belirten Güral, şöyle konuştu:

"Biz kriz diye bir şeyi düşünmüyoruz. Sakın ola ki kriz edebiyatı yapmayın. Kriz edebiyatı yapmak memleketimize yapılabilecek en büyük kötülüktür. Yarın seferberlik ilan edildiğinde vatanı savunmaya her birlikte gitmeyecek miyiz? Bu da bir ekonomik seferberliktir. Ekonomik seferberlikte herkes varını yoğunu ortaya koymak zorundadır. Türkiye’nin geleceği ve insanlarımızın geleceği için bunu hepimiz yapmalıyız. Şimdiye kadar yapmak istedikleri bütün kötülükleri gündeme getirdiler, fakat beceremediler. Şimdi son bir şansları daha var. Amerika’da kurulan tezgah. Eğer 'Amerika’da adalet var' diyorsanız böyle bir tablo oluşmamalıdır. Yani Amerika’daki hukukta siyasete alet edilmiş durumdadır. Bunlar bizi üzse de bir sonuç çıkmaz."

Şirket olarak yatırımlarında herhangi bir değişiklik bulunmadığını aktaran Güral, "Bizim şirket olarak herhangi bir yatırımımızda değişiklik yok. Biz olması gereken çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bunun örneğini, Hilton Otel’de hergün misafir ettiğimiz yabancı şirket üyeleri ve teknisyenlerini görebilirsiniz. Bizim yatırımlarımız devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı beklemiyoruz. Bir sıkıntı olması durumunda da bizim B planımız var. Kendi şirketlerimiz açısından bir sıkıntı beklemiyoruz." diye konuştu.

Güral, mikro ölçekli işletmeleri küçük, küçük işletmeleri orta, orta işletmeleri de büyük işletme statüsü kazandırılacak çalışmaların yapılması gerektiğine işaret ederek, işletmelere desteğin yanı sıra moral verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.