Malatya

Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

15:26 09 Kasım 2015
Milletvekilleri mazbatalarını alıyor

Malatya'dan AK Parti milletvekili seçilen Şahin, Tüfenkci ve Yaşar mazbatalarını aldı

Malatya'dan AK Parti milletvekili seçilen Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci ve Nurettin Yaşar mazbatalarını aldı.

Milletvekillerine mazbataları Malatya Adliyesi'nde İl Seçim Kurulu Başkanı İzzettin Duman tarafından verildi.

Duman, AK Parti'den milletvekili seçilen Öznur Çalık ve Taha Özhan'ın mazbatalarını ise AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya teslim etti.

Duman, burada yaptığı konuşmada, milletvekili olmaya hak kazananlara başarılar dileyerek, milletvekillerinin TBMM'de kenti en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, adliye çıkışında yaptığı konuşmada, seçimlerde Türkiye'de kaybeden partilerin olduğunu ancak kaybeden hiçbir vatandaşın olmadığını söyledi.

Seçimlerde kazananın Malatya ve Türkiye olduğunu anlatan Tüfenkci, bundan sonra kenti Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

Mustafa Şahin ise halkın 7 Haziran'da verdiği mesajı en iyi algılayan bir siyasi partinin mensubu olmaktan dolayı onur duyduğunu kaydetti.

Vatandaşların HDP, MHP ve CHP'ye karşı olduğunu hiçbir zaman seslendirmediklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Biz herkesin siyasi partisiyiz, herkesi kucaklayıp yolumuza devam etmek zorundayız. Biz nefret dilini kullanmıyoruz, kardeşlik ve beraberlikle bu işi sürdüreceğiz inşallah. Seçimden önce 'oynanan büyük bir oyunun farkında olan milletimiz bu seçimde sessiz çoğunluğun çığlığını sandıkta hissettirecek' demiştik. Allah'a hamd olsun işte sandığın sesi, necip milletimizin sesi oldu. Ertesinde bir araya gelen bütün odaklar oynadıkları o büyük oyunun içerisinde darmadağın oldular. Bize oy versin vermesin herkesin partisiyiz. Bize destek veren kapalısıyla, açığıyla, Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle herkesin partisiyiz. Hep birlikte Türkiye'yiz."

Nurettin Yaşar da bugün tescil belgelerini aldıklarını bildirerek, "Bundan sonra Türkiye'nin 13 yıllık kazanımlarının tescili için yeni bir Anayasa, yeni bir düzenleme, idari yapı için halkın bize verdiği bu oyları sağlıklı olarak değerlendireceğimize inanıyorum" dedi.

Seçimlerin bittiğini, bundan sonra Türkiye'nin kaybettiklerinin bir tedavi siyasetiyle doldurulacağını aktaran Yaşar, hiçbir zaman 7 Haziran'ı unutmayacaklarını ifade etti.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise seçimlerde partilerini tercih eden herkese teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.