Malatya

"Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"

13:21 03 Mart 2017
"Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin, ''Deyim yerindeyse, ayağımıza vurulmuş prangalardan kurtularak, daha hızlanarak ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz.'' dedi.

Bakan Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nce bir otelde düzenlenen ve 81 ilden gelen 500 gencin katıldığı ''Gençlerin Gözüyle Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi'' sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, katılım gösteren gençlere teşekkür etti.

Malatya'nın huzurun, kardeşin ve sevginin vücut bulduğu bir kent olduğunu belirten Tüfenkci, anayasa değişikliğinde en önemli faktörün gençler olacağını ifade etti.

Türkiye'nin halk oylamasıyla önemli bir sürece girdiğini hatırlatan Tüfenkci, ''Bu süreç 16 Nisan'da milletin belirleyeceği kararla nihayete erecek. Söz de karar de milletin diyerek yola çıktığımız bu süreç içerisinde inanıyoruz ki millet en doğru kararı verecektir. Biz AK Parti iktidarları olarak hep millete inandık, güvendik. Umuyoruz ve bekliyoruz ki millet yine Türkiye'nin geleceği noktasında Türkiye'nin önünü açacak.'' diye konuştu.

Bu değişiklikler içerisinde en önemli konunun gençlerin önünün açılması olduğunu aktaran Bakan Tüfenkci, sempozyumla katılımcıların sisteminin neler getireceğini daha iyi anlatacağını kaydetti.

Mevcut sistemin 1960'dan beri sürekli kriz, darbe üreten bir sistem haline geldiğini belirten Tüfenkci, "Bizler AK Parti olarak yakalamış olduğumuz tek başına iktidara rağmen görevde bulunduğumuz süre içerisinde ha bire vesayet odaklarıyla uğraştık, ha bire onların bizim önümüze çıkardıkları engelleri aşmaya çalıştık. Deyim yerindeyse şeytan taşlamaktan Kabe'yi tavaf yapamadık." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vesayet odaklarına karşı dimdik ayakta durduklarını vurgulayan Tüfenkci, sistem değişmediği sürece her zaman milletin bu engellerle karşılaşacağını anlattı.

Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle inşallah hem bürokrasiyi hızlandıracağız hem sistemin çıkarmış olduğu arızalardan kurtulmuş olacağız. Deyim yerindeyse, ayağımıza vurulmuş prangalardan kurtularak, daha hızlanarak ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz.''

- Diğer konuşmacılar

Malatya Valisi Mustafa Toprak da gençlere güvendiklerini belirterek, 81 ilden 500 gencin böylesi önemli bir konudaki toplantıya katılmasının önemine değindi.

Güçlü Türkiye ve aydınlık yarınların emanet edileceği gençlerin önüne çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini anlatan Toprak, 81 bu kadim kente gelenlere ve etkinliğin gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise ülkenin güzel yarınlarını kendine dert edinen gençleri görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Milletin tarih boyunca istiklaline, istikbaline sahip çıktığına işaret eden Çalık, şu görüşlerini paylaştı:

"Ülkemizin varlığı tüm dünya mazlumlarının umududur. Devletimiz küresel kirli güçlerin korkulu rüyasıdır. Son 15 yıllık iktidarımızda, bu küresel güçlerin ve onların maşalarının oyunlarını milletimizin desteğiyle bozduk. 2002'den itibaren milletimizin iradesine dayanarak kapatma davalarını, e-muhtıraları, gezi kumpasını, 17/25 Aralık darbe girişimini, ekonomik saldırıları hep birlikte aştık. Son olarak 15 Temmuz'da, milletçe ikinci sivil istiklal savaşı verdik. Kurtuluş Savaşı'mızdan bir asır sonra yeni bir milli irade zaferi kazandık. Aziz milletimiz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün milletin kurumlarına tasallut etmesine izin vermedi. Biz de bu ahval ve şerait altında, son 15 yıldan beri ülkemizi faiz ödemekten kurtararak oluşturduğumuz birikimlerimizin heba edilmesine, yeni bir vesayetin inşa edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz."

Çalık, vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak, milletin ve devletin bekasını devam ettirmek, demokrasinin kazanımlarının karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek, hukuk devleti önündeki tüm vesayet odaklarını ortadan kaldırmak, milli güvenlik tehdidi haline gelmiş tüm terör örgütleriyle mücadele etmek, laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ilkesi üzerine oturan devletimizi tüm vesayet odaklarından temizleme için 15 Temmuz'un ruhunu kaybetmeden, 16 Nisan'da milletin kararıyla vesayetlere son verecek adımı, Yeni Türkiye'nin ise ilk adımını atacaklarını kaydetti.

- "Yeni Türkiye'nin kuruluşunun mücadelesidir"

16 Nisan'da oylanacak sistem değişikliğinin Türkiye'de egemenliği gerçekten millete teslim etmeyi amaçladığını anlatan Çalık, "16 Nisan referandumu bir seçim değil, bir parti yarışı değil Yeni Türkiye'nin kuruluşunun mücadelesidir. Buradan AK Partili ve MHP'li kardeşlerimize olduğu kadar, CHP'ye ve HDP’ye oy vermiş kardeşlerimize de sesleniyorum, bizler genel seçim yapmıyoruz, milli iradenin tam anlamıyla tecelli edeceği bir sistemi oyluyoruz. Biz hükümeti değil Türkiye'nin geleceğini oyluyoruz. 16 Nisan halk oylaması ülkemizin bekası, çocuklarımızın geleceği, sancağımızın istiklali, vatanımızın istikbali, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz , şehitlerimiz ve onların kıymetli emanetleri, aziz gazilerimiz, 7'den 70’e aydınlık bir Türkiye için Sayın Başbakanımızın tabiriyle Erdoğan değil, her doğan için kararımız evet diyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da sempozyuma katılanları Malatya'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu bildirdi.

Çakır, programa 5 bin gencin müracaat ettiğini, bunlar içerisinde 500 genci burada ağırladıklarını vurgulayarak, başvurunun çok olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Siyasetçiler ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler, STK temsilcilerinin de katılacağı iki gün sürecek sempozyumda, "Türkiye'de sistemin reformuna ilişkin tartışmalar ile Türkiye'de niçin yönetim sistemine ihtiyaç var?", "Anayasa değişikliğinin politik hukuk yaklaşımları", "Uluslararası ilişkiler açısından anayasal değişimin önemin" gibi konular masaya yatırılarak, gençlerin soruları yanıtlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.