Malatya

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

14:47 02 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Malatya Valisi Ali Kaban, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kaban, mesajında, engelli olarak dünyaya gelen ya da sonradan değişik nedenlerle engelli duruma düşen insanların toplumla bütünleştirilmelerinin, hayat şartları iyileştirilerek kendilerine daha kaliteli bir yaşam imkanı sunulmasının gerek sosyal devlet olmanın gerekse medeni bir toplum olmanın şartlarından olduğunu belirtti.

Engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sorun olmadığını vurgulayan Vali Kaban, sosyal yönleriyle herkesi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç hissedilen toplumsal bir husus olduğunu kaydetti.

Her sağlıklı insanın, bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Kaban, şunları ifade etti:

"Engelli kardeşlerimizin özellikle son yıllarda spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına hatta siyasete kadar hemen her alanda önemli başarılara imza atıyor olmasını büyük bir sevinçle müşahede etmekteyiz. Onların bu azim ve özgüvenleri her türlü takdirin üzerindedir ve bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk karşısında pes etmek değil, aksine onu aşmak için mücadele etmemektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, Devletimizin sunduğu bütün imkanlarla yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, kendilerine saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, sağlık ve esenlikler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.