Manisa

Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

16:29 12 Kasım 2015
Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonunda gözaltına alınan 25 şüpheliden 4'ü ile görüştüğünü belirterek, "Kendilerine uygulanan muamelenin ne durumda olduğunu sordum. Muamelenin iyi ancak dışarıdaki yakınlarının üzüldüklerini söylediler. Yakınlarına sevgilerini selamlarını yolladılar" dedi.

Özel, Manisa'daki "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu kapsamında gözaltına alınan şüphelileri Emniyet Müdürlüğü'nde ziyaret etti. Emniyetten çıkışında gazetecilere açıklama yapan Özgür Özel, gözaltındaki 25 kişiden 4'ü ile görüştüğünü belirtti.

Özel, "Kendilerine uygulanan muamelenin ne durumda olduğunu sordum. Muamelenin iyi ancak dışarıdaki yakınlarının üzüldüklerini söylediler. Yakınlarına sevgilerini selamlarını yolladılar. Hakim karşısına çıkmayı beklediklerini söylediler. İçeride kötü muamele veya işkence olması söz konusu değil" diye konuştu.

- Zanlılara kelepçe takılması

Gözaltına alınan kişilere kelepçe takılması konusunu da değerlendiren Özel, 18 yaşındayken "Manisa'da gençlere işkence davası" kapsamında Emniyet Müdürlüğü binası önünde beklediklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"O gün bu binada işkenceyi yapan polisleri, emniyet müdürü ile valiyi kimse hatırlamıyor. Ancak Manisa'yı, Manisalı çocuklara işkence davası ile hatırlıyorlar. Bugün geldiğimiz nokta da öyle bir iş yaptılar ki Manisa'yı yine Türkiye'ye rezil ettiler. Gözaltı görüntüleri hepimizin yüreklerini sızlattı."  

Manisa İl Emniyet Müdürü'nün açığa alınmasına ilişkin görüşlerini aktaran Özel, "Halkevlerinde Ayşe gözaltına alınırken, Greenpeace'te Olcay’a ters kelepçe takılırken, nasıl karşıysak dün hanımefendilere kelepçe takıldığında ve yarın Sümeyye Erdoğan aynı muamele ile karşılaşırsa onun da karşısındayız. Esas sıkıntı hukukun siyasete alet edilmesidir. Kamu gücünün orantısız kullanılmasıdır. Kadın, erkek ayrımı olmaz bu işlerde. Özellikle kadınlar arasında başörtülü, başörtüsüz ayrımı olmaz" diye konuştu. 

Yaşanan kelepçe olayı ardından Manisa Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamayı doğru bulmadığını vurgulayan Özgür Özel, şu eleştirilerde bulundu:

"Böyle bir kamu yönetimi olabilir mi? Ayrımcılık, nefret söylemi olabilir mi? O yüzden yanlış üstüne yanlış yapıyorlar. En doğru hakem, maçta varlığı hissedilmeyen hakemdir. Maalesef o kadar baskı altında ki kamu yöneticileri, tüm kararları tartışılıyor. Emniyet Müdürlüğü o görüntülerden dolayı bir bedel ödüyorsa ve bir yerlere yollanıyorsa, Manisa Valisi de eğer bir özür yayınlamıyorsa, 'bu yanlış bir yaklaşımdır' demiyorsa, Emniyet Müdürünü merkeze alıyorsanız, Valiyi de Mars'a yollamanız gerekmektedir."

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.