Manisa

Manisa'da Türk Dili Edebiyatı Buluşması

19:54 06 Ocak 2018
Manisa'da Türk Dili Edebiyatı Buluşması

Türk Dili ve Edebiyatı Derneği (TDED) Manisa Şubesi 2017 yılının "Türkçe Dil Yılı" ilan edilmesi münasebetiyle "Türk Dili Edebiyatı Buluşması" düzenledi.

Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, dilin ne sonradan yapılabilecek ne de bozulabilecek bir şey olduğunu söyledi.

Güvençer, "Bütün eksikliklerimize, ileride yapmamız gerekenlere, ufak tefek hatalara, ihmallere rağmen bu milletin ve dilin hizmetkarları olarak hepimiz adına sokakta, caddede, sınıflarda bu dili yapan ve zenginleştirecek siz değerli öğretmen kardeşlerime en sıcak, en samimi, en yürekten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Hepinizin emeklerine sağlık. Sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Selçuk Özdağ ise şubenin 2017 yılını Türkçe Dil Yılı ilan etmesi münasebetiyle etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Özdağ, şöyle konuştu:

"Siyaseti sadece baraj, yol, köprü, okul, hastane yapmak olarak değerlendirmedim. Barajlar, yollar, organize sanayi bölgeleri yaparsınız sonra oraları kendi insanınızdan korumak isterseniz, PKK’dan, illegal örgütlerden korumaya çalışırsanız orada bir probleminiz var demektir. Ne kadar daha koruyacaksınız o sanayileri, fabrikaları, barajları? İşte bunları korumak için kültüre ihtiyacımız var. Edebiyata, sanata, piyese, şiire, hikayeye, folklorumuza, halk oyunlarımıza, bindallılarımıza, al yazmalarımıza, asker uğurlamalarımıza, düğünlerimize ve manilere ihtiyacımız var. Bunlar Türkiye’de ne kadar çok dillenirse televizyonlar veya sokak ne kadar çok kültürle hemhal olursa o zaman işte o barajları hiç kimseden korumazsınız. O nükleer tesisleri kimselerden korumazsınız. Bunu yapabilenler bahtiyar devletlerdir. Kültür aynı zamanda kriz çözebilme sanatıdır. Eğer büyük devletseniz büyük krizleri rahat çözersiniz. Büyük devletler de kültürleriyle büyük devlet olurlar."

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fevzi Yüksel ise dilin bir insanın kimliği olduğunu belirterek, "Türk dili bizim her şeyimiz. Kendimizi onunla ifade ediyoruz. İnsanlara onunla duygularımızı anlatıyoruz ve aktarıyoruz. Dolayısıyla böyle bir etkinliğin yapılması, dilin öneminin aslında Türkiye'de Türkçe'nin öneminin vurgulanması aslında biraz garip. Biz bu milletin müntesipleriyiz." diye konuştu.

Programa Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve Manisa’nın 17 ilçesinden Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri ve akademisyenler katıldı.

Programa katılanlara dernek tarafından kitap ve Manisa ürünlerinden oluşan hediyeler takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.