Mardin

"Ova köyleri muhtarları ve kanaat önderleri" danışma toplantısı

16:12 08 Mart 2016
"Ova köyleri muhtarları ve kanaat önderleri" danışma toplantısı

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti olarak, olaylardan kaynaklı güvenlik sorunun çözümünde ve halkın hizmet alanının artırılması konusunda da ellerinden gelen her çabayı misyona uygun bir şekilde yerine getireceklerini söyledi.

Dündar, AK Parti Artuklu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği "Ova Köyleri Muhtarları ve Kanaat Önderleri" danışma toplantısında, toplumun her kesimi ile bir araya gelerek istişarede bulunduklarını belirtti.

Vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerileri noktasında istişarelerde bulunduklarını kaydeden Dündar, yerel hizmetlerde sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Vatandaşların kırsal kesimlerdeki mahallelerin yollarının, içme sularının ve kanalizasyonların imarına yönelik hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirtiklerini aktaran Dündar, "Yerel yönetimler tarafından neden hizmet yapılmadı? Sorusuna yönelik aldığımız cevap ise, özellikle 1 Kasım seçiminde AK Parti’nin oy oranının fazla olduğu mahallelere yönelik hizmet akışının çok yavaşlatıldığı çıktığı ortaya. Buda gösteriyor ki yerel yönetimlerin, özellikle siyasetin daha ağır bastığı kırsaldaki vatandaşlarımızın hizmet alımını aksattığı ortaya çıktı" dedi.

Hükümet tarafından Mardin ilçe ve mahallelerine verilmek üzere milyarlarca para harcanarak Nusaybin’den getirilen Beyaz Su'dan faydalanan 17’ye yakın köyün sularının son günlerde kesildiğini dile getiren İl Başkanı Dündar, şunlar belirtti:

"Su kesintilerinin kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın evlerine sayaç takma zorunluluğu getirmelerinden dolayıdır. Ayrıca bu uygulamanın geçtiğimiz son iki yılda değil de bugün yapılması vatandaşlar tarafından özellikle manidar karşılandı. En çok üzerinde durulan konuların başında gelen bu su sıkıntısının gerekçesinin yersiz olduğu ve bunun doğru bir yaklaşım olmadığına inanıyoruz. Görüştüğümüz en önemli noktalardan bir diğeri de elektrik konusu oldu. Bu konuda yaptığımız istişarelerin neticesinde, vatandaşın üzerine düşen görevi yapmasının yanı sıra firmanın da üzerine düşeni yapıp ortak payda da buluşulması gerektiği ortaya çıktı"


AK Parti Teşkilatı olarak özellikle kırsaldaki mahallelerde buluşmaya devam edeceklerini ifade eden Dündar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler de Allah’ın yarattığı birer kul olarak hatalar yaparız. Muhtarlarımızdan, hata yaptığımız noktalarda bizleri uyarmalarını ve buna ek olarak neler yapmamız gerektiğini talep ettik. Bu talep karşısında çok memnun kaldıklarını gördük. Bu anlamda kendilerinin hem yerel sorunlarını hem de bölgenin genel sıkıntıları konusunda ki çözüm önerilerini beraber ortaya koyacağız. Sıkıntılarımızı beraber belirleyip beraber çözeceğiz. Tüm bu konularda İl Başkanlığı olarak çalışmalarımız devam edecek. Çünkü bizim prensiplerimiz de herhangi bir vatandaşımızın kullanmış olduğu ‘oyun rengi ne olursa olsun’, din, dil ve ırk ayırımı yapılmaksızın, sadece bu topraklar üzerinde yaşaması onun hizmet almayı hak etmesi için yeterlidir. AK Parti, olaylardan kaynaklı güvenlik sorunun çözümünde ve halkımızın hizmet alanının artırılması konusunda da elinden gelen her çabayı misyona uygun bir şekilde yerine getirecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.