Mardin

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

15:53 08 Mart 2018
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Çankırı mesajında, kadının, ailenin temel direği, kültürel ve ahlaki değerlerin koruyucusu, nesilden nesile aktarıcısı olduğunu belirtti.

AK Parti Mardin milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti olarak, kadınların karar mekanizmalarında etkin yer alması konusunda, özellikle son 16 yıldır önemli bir seferberlik yürüttüklerini dile getiren Çankırı, şunları kaydetti:

"Kadınlara yönelik sosyal ve siyasal alanda söylemi bir tarafa bırakarak, yaptığımız icraat ve attığımız adımlarla kadınlarımızı daha fazla sahiplendik. İktidarımız döneminde kadınlarımıza yönelik devrim niteliğinde Anayasal ve yasal düzenlemeler gerçekleştirdik. Aile içi şiddetin, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması birinci önceliğimiz oldu. Genç kızlarımızın okumasının önünde engel teşkil eden yasakçı zihniyetle mücadele ettik ve bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Eğitim imkanlarını artırarak, ekonomik yaşamdaki konumlarımızı güçlendirerek, siyasette aktif katılım sağlayarak ve kadına yönelik şiddeti engelleyerek; toplumsal mutluluğu yakalayacağımıza olan inancımız tamdır."

Miroğlu da kadınlara yönelik şiddeti, cinayetleri, taciz ve tecavüzleri unutmadıklarını ve asla unutturmayacaklarını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Şiddete, tacize, her türlü zulme maruz kalan, hayatını kaybeden binlerce kadını unutmadık, unutmayacağız. Engelli oğluna, kızına bir nefes can bir tutam mutluluk yaşatabilmek için, ömrünü ve hayatını feda eden kadınları unutmadık, unutmayacağız. İktidar çatışmalarında, haksız savaşlarda, etnik hınç ve öfke uğruna yaşanan felaketler sırasında, toplu katliamlara, tecavüzlere uğrayan kadınları unutmadık, unutmayacağız. Vahşi ve zalim örgütlerin tutsak ederek, pazarlarda bir mal gibi satılan kadınların acısını içimizde taşıyoruz, unutmadık unutmayacağız. Eşitlik için mücadele eden, yoksulluğun, çaresizliğin bir kader olmadığını haykıran, dayanışma ve birlik mesajları dünyanın dört bir yanında duyulan kadınları unutmadık, unutmayacağız. Kadına şiddetin ve zulmün sona erdiği bir dünyaya dair umutlarımız her 8 Mart'ta büyümeye devam edecek ve güçlenecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.