Mardin

"Gençlerin devlete güven duygusunu çok önemsiyoruz"

15:45 05 Eylül 2018
"Gençlerin devlete güven duygusunu çok önemsiyoruz"

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "Dağa çıkışlar sıfırlandı. Şimdi gelecek nesillerin duygusal, akademik, sanatsal ve kültürel olarak bütün kabiliyetlerinin geliştirildiği yeni bir dönem açılıyor. Gençlerin devlete güven duygusunu çok önemsiyoruz." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Mardin'de bulunan Büyükgümüş, bir otelde gençlikle ilgili faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi, görüş ve önerilerini dinledi.

Turizme açılması planlanan tarihi Mardin Kalesi'nde incelemelerde bulunan Büyükgümüş, ardından Birinci Cadde'de esnaf ve vatandaşlarla görüştü daha sonra Ulucami'de namaz kıldı.

Ziyaretlerin ardından açıklamada bulunan Büyükgümüş, 2 gündür bölgede ziyaretlerde ve istişarelerde bulunduklarını bölgeyi hem yakından hem de uzaktan takip ettiklerini bildirdi.

Kentte huzur ve güven ortamının oluştuğunu, demokratik siyasetin sürdürülebilmesi için bunun çok önemli olduğunu aktaran Büyükgümüş, "Bunu çok önemsiyoruz. Bundan sonra bölgede siyasete katılımın daha da arttığı, meselelerin daha enine boyuna tartışıldığı bir ortamı hep birlikte oluşturacağız." dedi.

Görevlendirme yapılan belediyelerin her kesimi kapsayan sosyal kalkınma hamlesi başlattığını gözlemlediklerini belirten Büyükgümüş, şöyle devam etti:

"Adeta şehirlerin yeniden dönüştüğü, hendekler döneminde ortaya çıkan zorlukların aşıldığı, alt yapıların yenilendiği, yıkılan evlerin yenisinin yapıldığı ve şehirlerin her yönüyle kalkındığı bir atmosferi görüyoruz. Dün Diyarbakır'daydık, bugün Mardin'deyiz. Öyle inanıyorum ki bu sosyal kalkınma meselesinde daha gayretli olduğumuz zaman, demokratik siyaseti güçlendirdiğimiz zaman burada terörle toplum üzerinde vesayet kurmak isteyen odakları bertaraf ettik, bunu daha da derinleştirirsek inanıyorum ki Türkiye'nin ve bölgenin önü daha da açılacaktır."

Büyükgümüş, gençlerin devlete güvenlerinin artmasını önemsediklerine işaret ederek, "Dağa çıkışlar sıfırlandı. Şimdi gelecek nesillerin duygusal, akademik, sanatsal ve kültürel olarak bütün kabiliyetlerinin geliştirildiği yeni bir dönem açılıyor. Gençlerin devlete güven duygusunu çok önemsiyoruz. Belediyelerin çalışmaları, devletin her türlü yönden kendilerini geliştirmesi, güvenliklerinin sağlanması, eğitimlerine yönelik adımları, gençlerin yanında olduğunu artık bölgedeki kardeşlerimiz daha iyi görüyorlar." ifadesini kullandı.

Büyükgümüş, 2023 hedeflerine sağlıklı ve hızlı ulaşmayı arzuladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyorsak gençlerin sadece tüketen değil aynı zamanda teknoloji üreten bir konum almaları gerekir. Yaptıkları işlere inovasyon katmaları, yeni bakış açıları getirmelerini çok önemsiyoruz. Eğer bu huzur ve güven ortamını derinleştirirsek, sağlamlaştırırsak, hem ekonomik kalkınmada hem de bölgenin toparlanmasında bütün dünyaya ışık olmada bölgenin öncelik taşıyacağına inanıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.