Mersin

"Böyle bir görev almaktan büyük şeref duydum"

09:18 13 Eylül 2018
"Böyle bir görev almaktan büyük şeref duydum"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini açıkladı.

Toroslar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Hamit Tuna'nın, Belediye Meclis üyeleri ve personeliyle Yunus Emre Kültür Merkezinde bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuna, Mersin Byükşehir Belediye Başkan Burhanettin Kocamaz'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından MHP Genel Merkezi tarafından davet edildiğini ve ziyarette MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğünü belirtti.

Tuna, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey tarafından Genel Merkezimize davet edildik. Bizi anlattı ve çok da gurur duydum. 'Teşkilat kademelerinde yaptığınız görevle ve belediyecilik anlamında verdiğiniz hizmetlerle güvendiğimiz bir insansınız. Hem Toroslar Belediye Başkanlığı görevini bundan sonraki süreçte yürüteceksiniz, hem de büyükşehir adayı olarak çıkıp çalışmanızı yapacaksınız' ifadelerini kullandılar. Biz, 15 yıllık belediye başkanlığımızda hep insana yatırım yaptık. Her zaman alçak gönüllü olduk. Devlete olan karşı saldırıları, ya da değerlerimize herhangi bir sıkıntı geldiği zaman yavuz duruşumuzla da siyasetimizi dünden bugüne devam ettirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de durmayacağız ve uyumayacağız. İnsanlarımıza ne söz verdiysek hepsini tek tek yerine getireceğiz. Siyasette 24. yılımıza giriyoruz. Siyasetimizin devamı noktasında makamlarımız, mevkilerimiz değişti ama insanlığımız, kişiliğimiz ve duruşumuz asla değişmedi. Makamlar ve mevkiler geçicidir. Hiçbir yer kimseye baki değildir. Bize de baki olmadığı gibi... Ama tecrübemizle, belediyecilik anlayışımızla, bilgi birikimimizle Allah'ın bütün güzelliğini içinde barından bu kente hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Böyle bir görev almaktan büyük şeref duydum."

Tuna, gelecek 6-7 aylık süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte çalışarak, ortak akılla hem Toroslar'a hizmete, hem de adaylık konusunda çalışmalara devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.