Muğla

Milletvekili genel seçiminin ardından

14:23 02 Kasım 2015
Milletvekili genel seçiminin ardından

 MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sayim Akdeniz, ülke için yeni ve umut dolu bir dönemin başlangıcında bulunulduğunu belirterek, "Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur" dedi.

Akdeniz, yaptığı açıklamada, milletvekili genel seçiminde milletin tercihini net şekilde tek parti iktidarı yönünde kullandığını, uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışının, milletin nezdinde kabul görmediğini söyledi.

Milletin, bu sonuçla "7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın" mesajı verdiğini, "somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurulmasını" istediğini belirten Akdeniz, ülkenin kalkınması yönünde milletin gösterdiği tercihi değerli bulduklarını vurguladı. Akdeniz, şöyle devam etti:

"İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz. Bu sonuçlar, aynı zamanda, mazlum milletlerin ülkemizden beklentileri bakımından da önemlidir. Özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılarla kanlı teröre karşı mücadelede, daha etkin bir mücadelenin de yolunu açacaktır."

Seçim sonuçlarının, ülkede huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine inancı perçinlediğini belirten Akdeniz, "Bugün ülkemiz için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcıdır. Ülkemizin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığımız bu 4 yıllık dönemde, Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur. Milletimiz sözünü söyledi. Bize düşen, milli iradeye saygı göstermektir" dedi. 

- Vatandaşlardan seçim sonucu değerlendirmesi

Muğla'da yaşayan İlksen Pakalın, MHP seçmeninin partisini cezalandırdığını söyledi. Seçim sonuçlarını herkesin oturup düşünmesi gerektiğini belirten Pakalın, "MHP'nin eline fırsat verildi. Bunu değerlendiremediler diye düşünüyorum. Uzlaşamadılar bir türlü. Bunun cezasını da parti ödedi" diye konuştu.

Bodrum'da yaşayan Selma Gümüşoğlu da MHP'nin kendinden bekleneni veremediğini ifade ederek, "Keşke HDP barajı geçemeseydi. MHP çok pasif kaldı, seçim çalışması yapmadı. Aldığı oy bile MHP'ye çok fazla. AK Parti'nin oyunun yükselmesini ise CHP ve MHP'nin pasif kalmasına bağlıyorum. CHP'nin hükümeti karalamaktan başka çalışması yok" ifadesini kullandı.  

İsmail Özden Dinçer ise muhalefetin 7 Haziran'da elde ettiği sonuçları değerlendiremediğini dile getirerek, "AK Parti'nin oyunu yükseltmesini iki küçük muhalefet partisinin başarısızlığına bağlıyorum. MHP'de ise yönetim değişikliği olması lazım" dedi.

 Milas ilçesinde yaşayan Muhsin Kemer,  MHP'nin, "her şeye hayır demesi" ve koalisyona girmemesi nedeniyle oy kaybına uğradığını dile getirerek, "Halk da muhalefet partilerinin hükümet kurmaya yanaşmaması nedeniyle 1 Kasım'da istikrar bozulmasın diye AK Parti'ye oy verdi" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.