Muğla

Milletvekili genelseçiminin ardından

15:43 02 Kasım 2015
Milletvekili genelseçiminin ardından

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, "Halk, sandıktan tekrar koalisyon çıkması durumunda belirsizlik ortamının devam edeceği endişesiyle risk almak istemedi" dedi.

Karakuş, yazılı açıklamasında, 7 Haziran seçimlerinin ekonomik alanda bir belirsizlik ortamı yarattığını belirtti.

7 Haziran’daki seçim sonucunda halkın sandıkta bir koalisyon hükümeti görmek istediğini ancak bir koalisyon hükümetinin kurulamamasının hem siyasi hem toplumsal hem de ekonomik alanda bir belirsizlik ortamı yarattığını ifade eden Karakuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan tüm bu olayların Türkiye’yi 1 Kasım genel seçimine taşıdı. Halk, sandıktan tekrar koalisyon çıkması durumunda belirsizlik ortamının devam edeceği endişesiyle risk almak istemedi. Sandıktan tekrar koalisyon çıkması durumunda belirsizlik ortamının devam edeceği endişesiyle daha istikrarlı bir sonucu tercih etti. Seçim sonuçlarının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim."

İHH Muğla Şubesi Başkanı Sebahattin Akkır da milletin 1 Kasım seciminde tüm siyasi partilere mesajını verdiğini ifade etti.

5 aylık belirsiz dönemde siyasi partilerin siyaset tarzının millet tarafından kabul görmediğini, özellikle muhalefetin tavrının olumsuz olarak değerlendirildiğini kaydeden Akkır, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Halk iradesini ortaya koymuş, sandığa, demokrasiye sahip çıkmış ve AK Parti'yi tekrar tek başına iktidar yapmıştır. Millet, demokrasiye, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe sahip çıkmış, vesayete, iradesine ipotek koymak isteyenlere, darbeye, teröre, terör yandaşlarına, iç ve dış destekçilerine karşı çıkmıştır. Millet, milli ve büyük yatırımlardan heyecan duymuş ve bunun devam etmesini istemiş 2023 hedeflerini gerçekçi bulmuştur. Demokratik ve sivil anayasa beklentisini canlı tutmaktadır. Millet uzlaşmadan yana tavır almış, uzak duranları ikaz etmiştir. Siyasi ve ekonomik istikrardan yana tavır almıştır. Muhalefeti sorumlu olmaya, sorumluluk almaya davet etmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.