Niğde

Yeni adli yıl açılışı

15:57 01 Eylül 2015
Yeni adli yıl açılışı

 Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, "Güvenlik güçlerimizin, kahramanlarımızın canlarına kasteden, kalleşçe pusu kuran, sivil insanları kaçıran, öldüren, bu yolla korku yaymaya çalışan hainleri kimlerin desteklediğini de çok iyi biliyoruz" dedi.

Yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Niğde Kent Meydanında düzenlenen törende konuşan Demirbilek, hukuku ve hukukun üstünlüğünü savunmak adına gördükleri eksiklikleri dile getirmenin görevleri olduğunu belirtti. 

Seçimlerden sonra oluşan siyasi bir boşluk boşluk oluştuğunu ifade eden Demirbilek,  "Ülkemizde bir siyasi boşluk oluşmuş ve ne yazık ki özerklik ilanlarına varacak kadar ileri giden söylemler geliştirilmiştir. Bu durum hukuk güvenliğini de olumsuz olarak etkilemektedir. 1 Kasım'daki seçimlerin güven içinde yapılması sağlanmalı, siyasette seviye ve üslup muhafaza edilmeli, tüm siyasi partilerin tek maksadı Anayasamızın ilk dört maddesindeki ilkeler doğrultusunda ülkeyi iyi yönetmek, sadece halkın huzur ve refahını artırmak olmalıdır" diye konuştu.

Son günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Demirbilek, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece beyhude uğraşlar içine girenlerin kazdıkları çukura düşeceklerini söyledi.

Demirbilek, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerimizin, kahramanlarımızın canlarına kasteden, kalleşçe pusu kuran, sivil insanları kaçıran, öldüren, bu yolla korku yaymaya çalışan hainleri kimlerin desteklediğini de çok iyi biliyoruz. Gerçekten korkutacaklarını mı sanıyorlar ? Uzun yıllardır mensubu olduğum ve çok iyi tanıdığım Niğde Barosunun kadın ve erkek avukatları nasıl hukuku savunuyorsa nasıl adaleti savunuyorsa görev düştüğü zaman hiç tereddüt etmeden cübbelerini çıkarır ve Türkiye Cumhuriyeti'nin askerinin ve polisinin yanında topraklarını da savunur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.