Niğde

Kasap çıraklığından restoran zinciri patronluğuna

11:58 22 Nisan 2016
Kasap çıraklığından restoran zinciri patronluğuna

BETÜL ABBAK - İstanbul'da ilkokulu bitirdikten sonra bir kasabın yanında çırak olarak işe başlayan Nusret Gökçe, şimdi yurt içi ve yurt dışında açtığı 8 lüks restoranda 500 kişinin patronluğunu yapıyor.

Nusr-et markasıyla Türkiye'de 7, Dubai'de bir et lokantası açan 34 yaşındaki Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, henüz 12 yaşındayken bir kasabın yanında çırak olarak işe başladığını, o dönem 10 ustaya iş yetiştirdiğini, izin kullanmadan 18 saat çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Et üzerine araştırma yapmak ve kendini geliştirmek için son maaşını alıp ve 7 bin lira banka kredisi kullanarak yabancı uyruklu bir müşterisinin aracılığıyla 2007 yılında Arjantin'e gittiğini kaydeden Gökçe, orada 3 ay boyunca çiftlik, kasap ve restoranlarda tecrübe kazandığını ifade etti.

Gökçe, daha sonra 3 ay da ABD'de sektörle ilgili gözlem yaptığını dile getirerek, şunları söyledi:

"ABD'ye gitmek için vize başvurusunda bulundum ama hesabımda para yoktu, mülküm yoktu ve evli değildim. Vize başvurum 4 kez reddedildi. Gazete ve dergilerde haberim çıkmıştı, görevliye okuttum ve bana güvendi, 3 aylık vize verdi. New York'un en önde gelen restoranında para almadan çalıştım. Türkiye'ye döndüğümde kendi iş yerimi açmak istedim ancak param yoktu. Ortaklık için müşterilerimden çok teklif aldım. Eski dostlarımdan Mithat Erdem'e 'sen parayı ver, sana doğum gününde para sayma makinesi alacağım ve para sayacaksın' dedim. Yaklaşık 6 ay sonra ortaklık payıma düşeni ödemiştim."

- Hedefi dünya markası olmak

Çırak olarak başladığı sektörde, açtığı 8 şubesiyle İstanbul, Ankara, Bodrum ve Dubai'de 500 çalışanına iş vermenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Gökçe, hazırladığı etin dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan kendisine has bir stili olduğunu belirtti.

Kendi pişirme, dinlendirme ve sunum tekniğiyle sektörde fark oluşturduğunu ifade eden Gökçe, "Hedefim bu işi dünya markası yapmak. Dünyada önde gelen et restoranı olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum" dedi.

- "Rock star değilim, kasabım"

Yurt dışındaki şubesini 2 yıl önce Dubai'de açtığını ifade eden Nusret Gökçe, "Kral Şeyh Muhammed her hafta geliyor, açtığımız günden bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmadı. Takdir ederek yemeğimizi yer. Türkiye'de ise siyaset dünyasından aklınıza kim gelirse yemek yemişliği vardır. Onun dışında sanat dünyasından, iş adamlarından ve futbolculardan çok misafirimiz oluyor." diye konuştu.

Gökçe, işini severek yaptığını vurgulayarak, "Ben bir kasabım, rock star, pop star, programcı ya da oyuncu değilim. İnsanların ilgi göstermesinin nedeni; ne iş yaparsanız yapın iyi, kaliteli ve severek yaparsanız başarılı oluyorsunuz, o başarılar da size bunları getiriyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.