Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

14:08 05 Kasım 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye'yi yeniden güçlü bir ülke yapacağız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bugünden çok daha güzel bir Türkiye bırakacağız" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı ile Ordu Adliyesi'ne gelerek mazbatasını alan Kurtulmuş, adliye bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım'da önemli ve tarihi bir dönemeçten geçtiğini söyledi.

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinin sonucunun millete hayırlı olmasını dileyerek, "Birkaç açıdan 1 Kasım seçimlerinin sonuçları önemlidir. Birincisi, Türkiye'de memleketimizin neredeyse hiçbir yerinde hiçbir olay çıkmadan fevkalade yüksek ve güvenlikli bir seçim yapılmıştır. Bu Türkiye için önemli bir virajdı. Özellikle seçim öncesinde, seçim güvenliği konusunda yaşanan endişelerin yersiz olduğu, güvenlik kuvvetlerimizin almış olduğu tedbirlerle yüksek bir koordinasyonla seçimin fevkalade güvenlikli şekilde aşılmış olması çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

Emeği geçen güvenlik kuvvetlerine teşekkür eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İkinci önemli husus ise seçimin yüksek bir katılımla tamamlanmış olmasıdır. Türkiye'de demokrasinin geldiği noktanın ne kadar önemli olduğunun en önemli göstergelerinden birisi seçime katılım oranıdır. Türkiye'nin her yerinde çok yüksek bir katılım gerçekleşmiştir. Milletimiz sandığa sahip çıkmıştır. Halkımız, 1 Kasım seçimlerinde demokrasiye sahip çıkarak bu demokrasi şölenine katılmıştır. En büyük teşekkürü hak eden seçmenlerimizdir, milletimize çok teşekkür ediyoruz." 

Kurtulmuş, Türkiye'nin istikrarı ve güvenliği seçmesi olduğuna dikkati çekerek, "Millet, huzur ve güvenlik istediğini, ağız tadıyla ve kardeşçe yaşamak istediğini her şeyden önemlisi de siyasi ve ekonomik istikrar istediğini çok açık ve net şekilde göstermiştir" diye konuştu.

- "Milli takım ruhuyla çalışmalarımızı çok güzel şekilde sürdüreceğiz"

Ordu halkının 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye çok destek verdiğini belirten Kurtulmuş, 4 milletvekili ile Ankara'ya gideceklerini söyledi.

Kurtulmuş, milletin, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Ordu'da da kendilerine açık çek verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu açık çekle milletimiz bizleri aynı zamanda borçlandırmıştır. Şimdi ben ve arkadaşlarım el ele ve kol kola vererek bizi borçlandıran milletimizin hizmetkarı olarak hizmetlerimize devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra çok güzel hizmetlere imza atacağız. Artık seçim geride kaldı. Tabiri caizse, seçimler bir lig ise Fenerbahçe, Galatarasay, Beşiktaş, Trabzonspor'un oynadığı lig gibi. 1 Kasım seçiminin şampiyonu, Süper Lig'in şampiyonu da AK Parti oldu. Seçimler bir ligdi ama TBMM'de milli takımdır. TBMM'de artık Fenerbahçeli, Galatasaraylı ve Beşiktaşlı futbolcular var ama hep beraber milletin bekçisi olarak, milletin taleplerini gerçekleştireceğiz. Yani bir milli takım ruhuyla çalışmalarımızı çok güzel şekilde sürdüreceğiz."

Verdikleri sözleri yerine getirmek için çalışacaklarını anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin siyasi ve ekonomik reformlarını gerçekleştirmesi, kalkınma hamlesinin ciddi bir seferberlik ruhuyla devam etmesi için memleketimizdeki bütün eksik, yarım kalan işleri tamamlamak ve Türkiye'nin, dünyanın Süper Lig'ine çıkabilmesi için elimizden gelen bütün güçle Mecliste mücadele edeceğiz. Ordu halkının desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. İlçelerdeki kardeşlerimizin söyledikleri gündemimizdedir, onları yapmak için canla başla çalışacağız. Türkiye'yi yeniden güçlü bir ülke yapacağız. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bugünden çok daha güzel bir Türkiye bırakacağız."

Kurtulmuş, 1 Kasım seçimlerinde milletin yerini ve tarafını belli ettiğine dikkati çekerek, "Yeniden büyük ve güçlü bir Türkiye'den yana olduğunu göstermiştir. Biz de milletimizin bu büyük teveccühüne layık olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu mazbata, şahıslarımıza verilmiş bir mazbata değil. Ordu'da bize oy vermiş ya da vermemiş bütün hemşehrilerimize verilmiş bir mazbata. Bu mazbataların üzerinde Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı isimleri yazabilir ama biz bu mazbatanın üzerinde yüz binlerce halkımızın isminin yazıldığını kabul ediyor ve onların vekaleti olarak kabul ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Esas olan, demokrasi ve sandık meydanında milletin ne söylediğidir"

Kurtulmuş, bir gazetecinin, "Seçim sonrası bazı medya grupları ve muhalefet partilerinin tavır ve tutumlarındaki değişikliği neye bağlıyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Artık seçim bitti ve seçimden önce kim ne söylediyse söyledi. Esas olan, demokrasi ve sandık meydanında milletin ne söylediğidir. Millet söyleyeceğini söyledi. Millet istikrarı, yeniden güçlü Türkiye'yi, huzur ve güveni seçti. Seçimden sonra kim ne söylemiş olursa olsun, bundan sonra hep beraber, omuz omuza güçlü Türkiye'yi kuracağız. Kampanya sırasında da söyledim, kim kem söz söylerse söylesin dönüp bakmayız ama Türkiye'nin hayırına kim ne söylüyorsa, söylediklerini dinlemeye hazırız."

Türkiye'de artık kamplaşmadan, kutuplaşmadan ve ötekileştirmeden yana bir siyaset dili kullanılmaması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Kurtulmuş, milletin vermiş olduğu karar istikametinde her çevrenin görüşlerini tekrar gözden geçireceğini söyledi.  

"Beşeri anlamda milletimizin gücünün üstüne güç olmaz. Milletle savaşarak, milletin gittiği istikametin tersine giderek ne siyaset yapılır ne de Türkiye'de medyacılık yapılır" diyen Numan Kurtulmuş, "Bizim vazifemiz kimseyi ötekileştirmek, kimseyi kamplaştırmak değildir. Bizim vazifemiz o masaları birleştirmek, bütünleştirmektir. İri tutmak, diri tutmak ve güçlü bir Türkiye oluşturmadır" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, "Hükümet kurulma sürecine ilişkin takvim netleşti mi" sorusu üzerine ise "Çok büyük bir ihtimalle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 15 gün içinde bu takvimi tamamlayacaktır. YSK'nın kesin sonuçları açıklamasından sonra yemin töreni başlayacak, yemin töreninin ardından dan hükümet görevlendirmesi olacaktır. Hükümet görevlendirmesi yapıldıktan hemen sonra çok kısa bir sürede yeni hükümet teşkil etmiş olacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin bir ilk yaşayarak seçim hükümeti ile 1 Kasım seçimlerine gittiğini anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"1 Kasım seçimleri öncesi bir seçim hükümeti kuruldu. Bu seçim hükümetinin vazifesi Türkiye'yi sağlıklı bir şekilde seçime götürmektir. Türkiye'de anayasal süreçler çalıştığı zaman ne kadar başarılı olduğumuzu görmüş olduk. Seçim hükümeti görevini başarıyla yerine getirdi. Türkiye kavgasız, belasız ve gürültüsüz bir şekilde seçim yaptı. Hiçbir yerli ve uluslararası gözlemciden bu seçime ilişkin en ufak bir itiraz gelmedi. Seçim hükümeti başarıyla görevini tamamlamıştır. İnşallah Türkiye tek başına güçlü bir hükümeti en kısa zamanda, muhtemelen 15-20 gün içinde kuracaktır. Yoluna devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.