Ordu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (3)

16:51 12 Aralık 2015
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (3)

 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Reform paketi ile birlikte ekonomide devrim niteliğinde adımlar atacaklarını ve çok daha güçlü bir Türkiye'yi kuracaklarını söyledi.

Kurtulmuş, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da AK Parti'nin birinci parti çıkarak tek başına iktidara geldiğini anımsattı.

Önlerinde seçimsiz 4 yıl olduğunu ve bundan sonra hizmet üreteceklerini belirten Kurtulmuş, "Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımız Reform Eylem Planını açıkladı. İnşallah bundan sonra bu eylem planını anlatarak değil, bunları yaparak milletimizle paylayacağız. Bu hükümete eğer bir isim bulunacaksa bu hükümet bir reform hükümetidir. 13 yılda AK Parti'nin bu memlekette yapmış olduğu önemli hizmetler, reformlar var. Yapamadıklarımız, eksik kalanlar da var. Bu anlamda reform anlayışı içinde yapacaklarımızı ilk bir yıl içinde milletimizin önüne koyduk" dedi.

Kurtulmuş, birinci reformun ekonomik reformlar olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"2002 yılından bu yana geçen süreçte Türkiye ekonomisinin genel ve makro dengeleri güçlü bir hale gelmiştir ama tek başına bu yeterli değildir. Şimdi önümüzdeki dönemde ekonomik reform planının ana gayesi bu memlekette reel ekonomiyi güçlendirmek, Türkiye ekonomisini ayaklarını yere sağlam basan hale getirmektir. Böylece, daha güçlü bir üretim yapısına sahip bir Türkiye olacaktır. Olası bir takım bölgesel ve küresel ekonomik rüzgarlardan etkilenmeyecektir. Reform paketi ile birlikte ekonomide devrim niteliğinde adımlar atacağız ve çok daha güçlü bir Türkiye'yi kuracağız. İnşallah bu 4 yıl içinde Türkiye bunu sağlayacaktır."

- "Bu anayasanın değişme vakti gelmiştir"

İkinci alanın hukuki ve siyasi reformlar olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Çok işler yapıldı. 2010'da referandum da yaptık ama sonuç itibariyle Türkiye'de hukuki, siyasi reformları tamamlamak mecburiyetindeyiz. Bunun en başında Türkiye'de yeni anayasa ihtiyacı ayan beyan ortadadır. Eğer bu parlamento yeni anayasa yapma sorumluluğunu yerine getiremezse biliniz ki siyaseten çok fazla şey yapmış olmayacaktır" ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye'deki 1982 Anayasası'nın, 1980 darbesinin getirdiği anayasa olduğunu dile getirdi. 

Kurtulmuş, "Bu sistemin geçmiş dönemlerde ne kadar ciddi zaaflar içinde olduğunu gördük. Onun için diyoruz ki 'gelin hep beraber yeni bir anayasa yapalım.' Bu anayasanın değişme vakti gelmiştir. Yeni anayasada başkanlık sistemi dahil, Türkiye'nin ihtiyacı olan her konuyu açık yüreklilikle tartışalım" diye konuştu.

Üçüncü alanın ise toplumsal bütünleşme olduğunu belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bütün kesimlerinin, hiç kimsenin kendisini ikinci sınıf hissetmeyeceği, herkesin eşit ve özgür yurttaşları olacağı bir Türkiye'nin inşa edilmesi, kurulmasıdır. Örneğin, irfan merkezleri ve cemevlerinin yasal statüye kavuşturulmasıyla Alevi yurttaşlarımızın beklentileri karşılanacak, onların da hak, hukuklarını geliştirecek adımları atacağız. Ayrıca Roman vatandaşlarımızın da hak ve hukuklarının geliştirmesi noktasında üzerimize düşeni yerine getireceğiz."

- "Kem sözleri dinleyecek vaktimiz yok" 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, artık ağır ağır gidecek vakitleri olmadığını vurgulayarak, koşarak gideceklerini bildirdi.

Koşarak giderken laf söyleyenlere de hızlarını kesip cevap vermeyeceklerini ifade eden Kurtulmuş, "Biz, 'kem söz sahibinindir' diyerek koşmaya devam edeceğiz. Kem sözleri dinleyecek vaktimiz yok. Biz bu süreçte kararlılıkta yolumuza devam edeceğiz. İnşallah Türkiye çok kısa bir süre içinde bu adımlarını atacak ve güçlü Türkiye olma, milletin bütünüyle sahibi olduğu bir sistemi kurma yolunda adımlarını tamamlayarak çok daha güçlü bir hale gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, 1 Kasım'ı sadece bir siyasi sonuç olarak değil, aynı zamanda yeni ve güçlü Türkiye istikametinde milletin kendilerine verdiği önemli bir destek olarak gördüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimiz çok önemli kavşakta bir kere daha doğru yola gitmiş, doğru istikamete sapmıştır. Yeni Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi seçmiştir. Bu duygu ve bilinçle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletin vermiş olduğu bu emaneti asla yere koymayacağız. Milletin vermiş olduğu bu emanet karşısında asla bir an bile duraksama içinde olmayacağız. Asla şımarmayacağız, kibirlenmeyeceğiz çünkü diyeceğiz ki bu zaferin sahibi de hakimi de bizatihi milletin kendisidir."

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.