Ordu

AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu:

16:30 05 Ağustos 2017
AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu:

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, laiklik üzerinden toplumu kutuplaştırıp çatışma çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Gündoğdu, partisinin Gülyalı İlçe Başkanlığınca düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi karıştırmak isteyen ve Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan bir kesim olduğunu söyledi.

"Avrupa'sı, ABD'si, İngiltere'si, Türkiye'nin güçlü bir liderle bölgesine hakim bir devlet olmasından huzursuz." diyen Gündoğdu, güçlenen, ekonomisini büyüterek yoluna devam eden bir Türkiye'nin istenmediğini vurguladı.

Gündoğdu, bu yüzden de her dönem Türkiye'nin içten karıştırılmaya çalışıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"PKK terör örgütü 37 yıldır Türkiye'nin başına bela edildi. Şimdi de PYD'ye silah veriliyor, bunlarla birlikte FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütleri var. Geçtiğimiz haftalarda CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, terör örgütü PKK'nın sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ı öldürmesine tepki göstermişti. Bizler de bunu alkışladık ama Erol'un teröre karşı gösterdiği tepkiyi CHP Genel Merkezinden göremiyoruz. Devletin sırlarını ifşa edenler için sözde 'adalet yürüyüşü' yaptılar. HDP'nin oturma eylemine üst düzey katılım sağladılar. Tüm bunlar milletimizin vicdanını yaralamaktadır."

CHP'nin ayrıca her fırsatta laiklik üzerinden toplumu bölmeye çalıştığını savunan Gündoğdu, son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un, "AK Parti'nin uygulamalarının, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısını hedef aldığı" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

Gündoğdu, bu iddiayı asla kabul etmediğini ve kendisine iade ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin laiklikle ilgili asla bir sorunu yoktur. 28 Şubat sürecinde kimlerin milletimize neler yaşattığını biliyoruz. Laiklik üzerinden toplumu kutuplaştırıp çatışma çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkede başı açığı, kapalısıyla mini eteklisiyle Müslümanı, gayrimüslimiyle kimsenin kimseyle sorunu yok. 80 milyon bir ve beraber tek yumruk olarak yaşıyor. Bizim tek sorunumuz dış güçlerin suni gündemleri ve müdahale çabaları. Koalisyon hükümetleri döneminde Türk siyasetine istedikleri gibi müdahale eden odaklar, bundan böyle Türkiye'nin kendi güdümlerinde olmadığı gerçeğini kabul edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.