Ordu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

21:14 21 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na doğru

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz, mesajında, 23 Nisan'ın, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığı ve egemenliğini tüm dünyaya haykırdığı tarihin önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve milli egemenliğin bütün dünyaya ilan edilişinin 98. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olup, 23 Nisan 1920 tarihi bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milli irademiz ve millet egemenliğimizin en bariz göstergesi olan bu önemli günü bayram olarak kutlayan bugünün küçükleri ve yarının büyükleri çocuklarımız, güçlü Türkiye'nin inşasında yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Geleceğin teminatı ve umudu olan çocukları sevdiklerini ve önemsediklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kalplerindeki masumiyet ve gözlerindeki ışıkla yarınlarımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Evlatlarımızı her konuda en iyi şekilde eğitmek ve onlara gereken ilgiyi her ortamda göstermek en önemli görevimiz olarak devam edecektir. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere vatan ve millet sevgisiyle emanet ederek geleceğin büyük bilim adamları, siyasetçileri, bürokratları ve her alanda örnek olacak meslekleri yapacak çocuklar yetiştirmektir."

Başkan Yılmaz, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.