Irak'ta son 24 saat
01 .
25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunun alt üst ettiği Irak'ta, Mesut Barzani köşeye sıkıştı. Dünyaya kulak tıkayan ve Bağdat yönetiminin restini hiçe sayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) her geçen saniye daha da kaybediyor.
02 .

8 AY ERTELEDİLER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, 1 Kasım'daki başkanlık ve milletvekili seçimlerini 8 ay erteleme kararı aldı.

03 .
Irak'ta son 24 saat

IRAK ORDUSU SINIR KAPILARI İÇİN HAREKTE GEÇTİ

IKYB denetimindeki Türkiye ve Suriye sınır kapılarını almak için harekete geçen Irak ordusuyla peşmerge arasında çatışma çıktı. Mahmudiye ve Mahmur’da çıkan çatışmalarda iki tarafın da ölü ve yaralılar var.

04 .

HABUR-ERBİL BAĞLANTISI KESİLEBİLİR

IKYB yönetimine yakın isimler, Irak birliklerinin sınır kenti Zaho’ya ilerleyip Türkiye’nin Habur sınır kapısı karşısındaki İbrahim Halil sınır kapısını ele geçirmeye çalıştığını belirtiyor. Çatışmaların Ankara ve Bağdat’ın açmayı planladığı yeni sınır kapısı (Ovaköy )yüzünden yaşandığı ifade ediliyor. Uzmanlar Irak birliklerinin YPG ile Barzani’nin bölgesinin birbirinden ayırılmaya çalışıldığı ve Habur-Erbil bağlantısı kesilmeye çalışıldığını ifade ediyor. Irak Ordusu’nun operasyonda ‘yeni bir aşamaya’ geçtiği belirtilirken, Ordu birliklerinin saldırılara ‘sağlam’ bir yanıt vereceği vurgulanıyor.

Irak'ta son 24 saat
05 .

GERİ ADIM ATTI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna 'gayrimeşru referandumu' dondurma teklifinde bulundu.