Rize

Neslican'ın cenazesi kesilen bacağının yanına gömülecek

09:17 22 Eylül 2019 3 Yorum Var
Neslican'ın cenazesi kesilen bacağının yanına gömülecek

Verdiği kanser mücadelesiyle tüm Türkiye'nin gündemine oturan ancak 15 Eylül'de hayatını kaybeden 20 yaşındaki Neslican Tay bugün memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlanacak. Neslican kesilen bacağınının yanına gömülecek...

Neslican Tay, kanser ile mücadele ederken herkese özellikle de kanser hastalarına moral verdi. Kanser yüzünden bacağı kesilmesine rağmen pes etmedi. Hastalığı 4. kez nüksettiğinde doktoru daha önce başvurmadıkları farklı bir kemoterapi yöntemini uygulamaları gerektiğini söyledi. Neslican tekrar sağlığına kavuşmak için tüm acıyı göze alarak tedavisye başladı. Ancak 15 Eylül günü Neslican Tay yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki tedavinin 5. günündeyse henüz 20 yaşındayken hayatını kaybetti.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Rizeli bir anne ve Manisalı bir babanın kızı olan Neslican Tay, 1998 yılında Bursa’da doğdu ancak Rize’de yaşamını sürdürüyor. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görmeye başladı.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine ‘Demir Kadın’ diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördüncü kez kanser mücadelesi verirken yoğun bakıma alındı. Ancak yoğun bakımdaki 5. gününde Neslican Tay hayatını kaybetti.

NESLİCAN TAY'IN SON MESAJI

Neslican Tay, 15 Eylül'de tedavi gördüğü hastanede yoğun bakıma alınmadan önce paylaştığı son mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bir süredir burada pek aktif olamadım. Kemoterapi almamla birlikte çok fazla aksilik oldu. Damarım ilacı kaldırmadı. 3'üncü dereceden yanıklar oluştu. Aynı gün port açıldı o da pıhtı oluşturdu derken sağ akciğerimi çok kötü etkiledi. Sağ kolum mutant gibi şişti. Damar yolum diğer tedavileri de kaldıramadı yeni kateter takıldı dün boynuma. O aradan akciğer tüpü takıldı, çıkarıldı. Bir gün vov bugün çok iyiyim oldum, diğer gün ben ne zaman iyi olucam. Okurken bile yoruldunuz di mi? Yaşaması tam bir olay, bir felaket derecesindeydi. Durum böyle olunca telefona çok bakamadım bile uyudum, uyandım. Buraya yansıtmayı çok sevmiyorum ama durum bu. Hala taburcu olacak kadar iyi olmayı bekliyorum. Şimdi her şeyin çok güzel olmasının tam zamanı bence. Hadi hemen olsun."

NESLİCAN'IN CENAZE TÖRENİ RİZE'DE

Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı, cenaze töreni ile ilgili açıklama yaptı. Neslican'ın cenazesi 22 Eylül'de bugün memleket, Rize'de Sahil Camii'nde öğlenden sonra kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek. Neslican'ın isteği üzerine, genç kızın cenazesi 2 yıl önce kesildiğinde gömülen bacağının yanına gömülecek. Böylece Neslican'ın vücudu birleştirilmiş olacak. 

FENERBAHÇE TRİBÜNLERİ NESLİCAN TAY’I UNUTMADI

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini kazanan ve dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Neslican Tay, Fenerbahçe-MKE Ankaragücü maçında unutulmadı. Fenerbahçeli futbolcular, ellerindeki ''Mücadelen Çok Güzeldi Neslican'' yazılı pankartla sahaya çıkarken sarı-lacivertli taraftarların Okul Açık Tribünü'ne açtıkları pankartta şu ifadeler yer aldı:

''Sen verdiğin savaşla kalplerimizde yaşamaya devam edeceksin.. Mekanın Cennet Olsun Neslican... 1998- ?'' Öte yandan Fenerbahçeli taraftarlar ''Neslican Ölmedi Kalbimizde Yaşıyor'' şeklinde tezahüratlarda bulundu.

"KISA ÖMRÜNE KOCA İNSANLIĞI SIĞDIRDIN" 

Acı haberin hemen ardından sosyal medyada #NeslicanTay etiketiyle başsağlığı mesajı yağdı. Mesajlarda üzüntü ifadelerinin yanı sıra Neslican'ın mücadelesine de vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Yaşama azmi bıraktın geride", Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Milyonlara umut aşıladı", sanatçı Cem Yılmaz "Gülen yüzünle melek olarak kalacaksın" dedi. Siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda benzer mesaj geldi.

İşte o mesaj ve paylaşımlardan birkaçı...

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Kadıoğlu25 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah, rahmet etsin mekanı cennet olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm var iyi yaşıyalım iyi ölelim ahirete imanlı ve iyiler için cennet var bunu unutmıyalım
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ecdad hastalığa bir nimet gözüyle bakar, meyveli ağacın silkelenmesi gibi hastalığın günahları dökeceğini bilirdi. O yüzden hastalığın ALLAH tan geldiği bilinir, teslimi ruh edilirse şehit, hastalık iyileşirse imtihan gözüyle bakılırdı. İnşaallah öyle bakılmıştır. Saygılarımla.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.