Sakarya

Diyarbakır'daki terör saldırısı

18:32 14 Ocak 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

MAZLUMDER Sakarya Şubesince, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 1'i bebek 2'si çocuk 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına ilişkin kınama mesajı yayımlandı.

Şubeden yapılan yazılı açıklamada, insan hayatına toplumsal barış ve huzura kasteden her türlü eylemi kınadıkları belirtildi.

Halkın yaşamına ve çocukların canına kasteden bu saldırıların kabul edilemez olduğu aktarılan açıklamada, saldırıda yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilendi. Bu tür saldırıların, toplumsal barışı ve huzuru hak etmediği bir tedhişe maruz bırakmadığı vurgulanan açıklamada, "Bir kez daha yineliyoruz ki her türlü siyasi ve sosyal haklar, barışçıl sivil siyaset yöntem ve araçlarıyla sürdürülmelidir. MAZLUMDER Sakarya Şubesi olarak olarak çatışmaların derhal durdurulması, yeniden kalıcı çözüm odaklı müzakere sürecine dönülmesi için tüm siyasal ve sivil aktörleri daha etkin rol almaya davet ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen saldırının da kınandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:"Ne uğruna olduğu iddia edilirse edilsin, hiç bir amaç, sivilleri ve sivil mekanları saldırıların hedefi haline getiremez. Hem İslam savaş hukuku hem de insancıl hukuk, sivilleri savaşın hedefi yapmayı kesinlikle yasaklamaktadır. Böylesi insanlık dışı saldırılar İslam'ın temiz adının kirletilmesi amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramamaktadır. MAZLUMDER Sakarya Şubesi olarak, Sultanahmet'teki saldırıyı kınıyor, hayat hakları ellerinden alınan insanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hem ülkemizde hem bölgemizde, herkesin barış ve güven içinde, haklarıyla ve özgürce yaşama hakkına kavuşması için insan hakları alanında verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.