Sakarya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

11:31 08 Mart 2016
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile AK Parti İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çiçek Ok, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösemusul, mesajında, kadınların nesillerin gelişimindeki önemine değinerek, sahip olduğu niteliklerle toplumu şekillendirdiğine dikkati çekti.

Kadınların içinde bulundukları her ortamda başarı ve azmin timsali olduklarını belirten Kösemusul, "Efsanelere konu olan, kahramanlıklarıyla savaşlardan çıkan kadınlarımız, tarih sayfamızdaki yerlerine yenilerini ekleyerek bugün de çağın gerektirdiği doğrultuda ilerlemeye devam ediyor. Kadınlar, toplumda zihinsel ve sosyal gelişimin olduğu gibi ekonomik gelişiminde de büyük paya sahiptir. Yüklendiği sorumluluğu varış çizgisine kadar taşıyan kadınlarımızın başarısı çerçevesinde toplumlar gelişiyor" ifadelerini kullandı.

Kösemusul, kadınların toplumun her alanında büyük önem taşıdığını ve geleceğin alt yapısını inşa ettiklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bizler kadını her zaman önceleyip değer veren, yönetim kademelerinde kadınların varlığının önemini kavramış bir milletin torunlarıyız. Gelişen dünya düzeninde sosyal hayatta yakaladıkları başarıları iş hayatında da yakalayan kadınlarımızla omuz omuza yürümenin memnuniyetini yaşıyoruz. Geçmişten günümüze gelişen ve her bakımdan ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir. Kadınlarımıza yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yol açtığı derin toplumsal sorunlar bizleri üzmektedir. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, her an desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım."

- "AK Parti, kadınlara yönelik birçok ilke imza attı"

AK Parti İl Gençlik Kolları Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Çiçek Ok, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Ok, mesajında, dünyanın yarısını kadınların oluşturduğunu, diğer yarısını da yetiştirdiğini belirterek, tüm kadınların huzur dolu bir yaşam sürmesini diledi.

Hz. Muhammed'in eşlerine daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış gösterdiğini aktaran Ok, onlara hiçbir zaman kaba davranmadığını, aksine hep güler yüzlü olduğunu kaydetti.

Ok, AK Parti'nin kadınlara yönelik birçok ilke imza attığını vurgulayarak, "Kadınların hayat standartlarını arttırmış, iş hayatında önüne koyulan engelleri kaldırmıştır. Ailelerin sürekliliğini sağlamak, siyasette kadını daha görünür kılmak ve bunun gibi birçok amaçlarla getirilen yasal düzenlemelerle büyük adım atmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.