Sakarya

Türkiye teröre karşı tek vücut

16:43 14 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Kocaeli ve Sakarya'dan bazı sivil toplum kuruluşları, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine, teröristlerin kirli emellerine ulaşmak için her türlü kötülüğü yapmaktan çekinmediğini söyledi.

Bunun, siyaset karıştırmadan Türkiye'ye yapılan bir saldırı olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Çokyaşar, "Saldırıyı bütün kesimler lanetlemeli. Birçok ülkede böyle terör olaylarında ayrı görüşlerden insanlar bir araya gelip, milyonlarca insan yürüyüş yapabiliyor. Sivil toplum örgütleri aracılığıyla siyasi partilerin de bulunduğu ve desteklediği teröre lanet yürüyüşü, milyonlarca insanla yapılmalı" diye konuştu.

Bu saldırının son olmasını dileyen Çokyaşar, terörle bugüne kadar kimsenin eline bir şey geçmediğini vurguladı.

- "Amaçlarına ulaşamayacaklar"

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, saldırının herkesin yüreğine büyük acı düşürdüğünü belirtti.

Çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirmesi ve yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını bildiren Zeytinoğlu, şöyle devam etti:

"Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı teröre karşı dayanışmaya, yakınlarını kaybeden insanlarımızın acısını paylaşmaya çağırıyoruz. Ankara'nın merkezinde Kızılay'daki bir otobüs durağındaki masum insanlara yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı, terörün insanlık dışı yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Ülkemizin terörizmle mücadele sürecinde tüm dünyayı ve Avrupalı dostlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Her ne olursa olsun acılarımızı birbirimize sarılarak, birbirimize sahip çıkaracak aşacağız."

- "Yekvücut olarak gerekli cevabı vereceğiz"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Başkanı Zeki Toçoğlu, yazılı açıklamasında, karanlık güçlerin kirli oyunlarına karşı birlik ve beraberlikle kenetleneceklerini kaydetti.

"Bölgeyi kan gölüne çevirerek, Türkiye'nin bölge üzerindeki etkisini kırmak isteyenlere yekvücut olarak gerekli cevabı vereceğiz" değerlendirmesinde bulunan Toçoğlu, terörün birlik ve beraberliği, bölünmez bütünlüğü, Türkiye'nin istikrarını hedef aldığına değindi.

Saldırıyı şiddetle kınadığını bildiren Toçoğlu, "Terörü yapan el gibi, savunan dili de terörden razı olan kalbi de lanetliyorum" ifadesini kullandı.

Terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin iç ve dış politikasına müdahale etmeye kalkışanların, emelleriyle tarihin derinliklerine gömüleceğine işaret eden Toçoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır diledi.

- "Hedef, halkta yılgınlık yaratmak"

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Ali Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale'de 250 bin evladını vatan için gözünü kırpmadan feda eden bir halkın, bu tür terör eylemleriyle sindirilemeyeceğine dikkati çekti.

"Halkın meclisinde terör örgütünün borazanlığını yapan HDP'li vekiller hakkında gereken derhal yapılmalıdır" görüşünü paylaşan Akbaş, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin bölünmesini istemek, terör örgütünün borazanlığını yapmak, ne ifade özgürlüğü ne de demokrasi açısından kabul edilebilir bir olaydır. Bu vatanı bölmek istiyorsan Meclis'te işin ne, git terör örgütünün yanına. Teröre destek sağlayan tüm HDP belediye başkanları derhal görevden alınmalı, belediye kadrolarına doldurdukları PKK'lılar tazminatsız işten atılmalı, terör örgütü propagandası yapan STK'lar, radyo ve televizyonlar derhal kapatılmalıdır."

Akbaş, açıklamasında, "Bu eylemin amacı, seçim sandığında hedefine ulaşamayan dış güçlerin, terör örgütüyle hükümeti istifaya zorlamak, halkta yılgınlık yaratmaya çalışmaktır. Bir değil yüzlece terör eylemi olsa da yılmayacağız" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.