Sakarya

Sakarya'da toplu açılış töreni

16:49 16 Mart 2017
Sakarya'da toplu açılış töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Birileri terörle, birileri ekonomi, siyaset ve diplomasiyle üzerimize geliyor ama tarih tekerrür ediyor. Dün de geldiler, Sultan Alparslan'ı Malazgirt'te, Selahattin Eyyubi'yi Kudüs'te, Sultan Fatih'i İstanbul'da durduramadılar, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da geçemediler." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sakarya'daki Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Bakan Çelik, önemli bir sürecin arefesinde olduklarını, "yeniden Büyük Türkiye" hedefini gerçekleştirememeleri için 7 düvelin karşılarında olduğunu söyledi.

Birilerinin terörle, birilerinin ekonomi, siyaset ve diplomasiyle Türkiye'nin üzerine geldiğini aktaran Çelik, "Ama tarih tekerrür ediyor. Dün de geldiler, Sultan Alparslan'ı Malazgirt'te, Selahattin Eyyubi'yi Kudüs'te, Sultan Fatih'i İstanbul'da durduramadılar, Mustafa Kemal ve arkadaşlarını Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da geçemediler." diye konuştu.

Çelik, birilerinin Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a tosladığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"16 Nisan'da bu güruh, bizden son mağlubiyet talep ediyor. Bir kez daha mağlup olmak istiyorlar. Sakarya, 16 Nisan'da son raunda hazır mısın? Halkın yanında olan 'tek adam değil, dik adamın' yanında mısın? Sakarya, anayasa değişikliğini okumayıp yandan gazel okuyanlara 16 Nisan'da ders vermeye hazır mısın? Teşekkürler Sakarya, günümüz aydınlık olsun."


- "Artık icraatlar noktasında büyük adımlar atıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da laf değil, iş üreten, taş üstüne taş koyan AK Parti iktidarında bugün yine çok değerli tesislerin açılışı için bir arada olduklarını söyledi.

"Eski Türkiye'nin, hep temellerin atıldığı ama bir türlü açılışların gerçekleşmediği hatıralarını bir kenara koyup, artık icraatlar noktasında noktasında büyük adımlar atıyoruz." diyen Albayrak, şunları kaydetti:

"Bugün, bir anlamda başka bir önemli gün aslında. Bugün, 15 Temmuz'da ülkemizin birliği ve beraberliğine, bekasına, geleceğine kasteden, ülkemizi bölmeye çalışan, parçalamaya çalışan PKK, FETÖ, DAEŞ, aklınıza gelebilecek tüm terör örgütlerine karşı cevap niteliğinde olacak olan 16 Nisan'da büyük Türkiye idealini gerçekleştirme noktasında sizlerle buluşma günümüz, Sakarya'yla buluşma günümüz. Onun için 16 Nisan'da ne diyeceğiz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet için ne diyeceğiz? Dünya lideri burada, büyük Türkiye'nin güçlü lideri burada. Açılışımız mübarek olsun."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.