Samsun

Genel seçimlere doğru

12:52 15 Ekim 2015
Genel seçimlere doğru

MHP Samsun Milletvekili Usta, Çarşamba'da esnaf ziyaretlerinde bulundu

MHP Samsun Milletvekili ve Milletvekili adayı Erhan Usta, Çarşamba'da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Çarşamba’da esnaf ziyaretlerinde bulunan Usta, hükümetin orta vadeli program hazırladığını, bunun 11'inci orta vadeli program olduğunu belirtti.

İktidarın 10 orta vadeli programda bir veriyi bu kez koymadığını ifade eden Usta, "O da Türkiye’nin milli geliri. 2013’de 824 milyar dolar olan Türkiye’nin mili geliri, 2014 yılında 800 milyar dolara, 2015 yılında da 705 milyar dolara düşüyor. Bu hükümetin kendi rakamı. Bunu koymadılar ama başka verilerden bu rahatlıkla hesaplanıyor" dedi.

Bunun Türkiye bir önceki yıla göre 100 milyar dolar fakirleştiği anlamına geldiğini dile getiren Usta, sokağa çıkıldığında çiftçinin, esnafın, sanayicinin durumundan bunun görülebileceğini söyledi.

Usta, TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verilerine ilişkin de şunları kaydetti:

"Açıklanan işsizlik verisi, yüksek seviyesini koruduğunu gösteriyor. 9,8 normal veriye göre ama düzeltilmiş mevsimsel veriye göre işsizlik oranı 10,4. İşsizlik yükselme eğiliminde, bu ay verilerde azalma olsaydı, düzelme var diyebilirdik ama maalesef değil. Yüksek seviyesini koruyor. Yani Türkiye’de 3 milyon doğrudan işsiz, 3 milyon da ümidi kırıklar var. Yani 'iş bulsam çalışacağım ama bulamıyorum' diyerek iş aramaktan vazgeçenler var. Onlarla en son veriye göre 6 milyon işsizi olan bir ülkeyiz. Buna çözüm bulmak gündelik siyasetle olmuyor. Bu ülkeyi temel meseleleri çözecek atılımın içine sokmamız lazım."

Hükümetin 2008’den beri reform yapmadığını, 2008’den önce de MHP’nin hazırladığı reform programları ile o yıla kadar gelindiğini öne süren Usta, "Fakat 2008 yılı sonrası ülkede ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanmaya başladı. O yüzden reformist bir programa ihtiyaç var" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.