Samsun

Milletvekili Köktaş, OMÜ Rektörü Bilgiç'i ziyaret etti

16:19 23 Ağustos 2016
Milletvekili Köktaş, OMÜ Rektörü Bilgiç'i ziyaret etti

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti.

Köktaş, Bilgiç'i makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Yeni dönemde üniversite şehir ilişkisinin üst seviyelere çıkacağına inandığını, bunun hem üniversiteyi büyüteceğini hem de büyüyen üniversitenin şehri büyüteceğini belirten Köktaş, "Hocamız daha önce YÖK'de görev yaptığı için eğitim camiası içinden gelen değerli isimlerden biridir. Bu anlamda inanıyorum ki bugüne kadar tesis edilemeyen üniversite şehir ilişkisini hocamız, tecrübeleri ışığında kuracaktır. Kurulacak bu köprü sayesinde üniversitemiz büyüyecek, büyüyen üniversitemiz de şehrimizi büyütecek." dedi.

Türkiye'nin büyük ekonomiler arasına girme hedefine ulaşmak için teknoloji üretip, katma değeri yüksek ürünler ihraç eder konuma hızlı şekilde çıkması gerektiğine dikkati çeken Köktaş, "Bunun için bilgi üreten ve bilgiyi nitelikli bir biçimde kullanarak ticari değere dönüştüren, etkin işleyen bir Ar-Ge sisteminin daha etkin bir şekilde kullanılması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi çok önemlidir. İnşallah hocamız üniversite olarak bu noktada bu katkıyı sağlayacaktır. Biz de siyasetçiler olarak üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılama noktasında bugüne kadar verdiğimiz desteği bundan sonrada vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Bilgiç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Köktaş'a teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.