Samsun

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:03 07 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt ile Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş, mesajında, aile dokusunun mihenk taşı, şefkatin, fedakarlığın, sabrın ve özverinin sembolü kadınların her türlü övgünün ve saygının üzerinde olduğunu vurguladı.

Kadının sadece bir anne değil, doğumundan ölümüne kadar her aşamada insanı şekillendiren, yön veren ve hayata hazırlayan en değerli varlıklar olduğuna işaret eden Köktaş, şöyle devam etti:

"Sadece evin içinde değil, iş ve toplumsal hayatımızın her alanında birçok görevi üstleniyor ve başarı ile de yürütmektedirler. Kadın, Türk milletinin kültüründe de dini inançlarında da çok önemli bir yere sahiptir. İstiklal mücadelesinde Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edipler cephede erkeklerle isimlerini unutulmazlar listesine yazdırmışlardır. Bu ülkenin, milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dualarla yad ediyorum."

Köktaş, AK Parti olarak da her zaman kadını kamusal alanda sıkışan, ötekileştiren, ayrımcılık yapılan bir anlayışta değil, tamamen işin merkezinde, siyasetin içinde bir anlayış içinde gördüklerini kaydetti.


- Milletvekili Kurt

Milletvekili Kurt ise, kadın onurunun insanlık onuru olduğunu, kadının dünyanın yaratıldığı günden bugüne kadar gönüllerde müstesna bir yeri bulunduğunu kaydetti.

Kadınların merhamet ve şefkat sembolü olduğunu anlatan Kurt, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeniyetimizde kadınlarımızın çok önemli bir yeri vardır. Kadına büyük değer veren bir peygamberin ümmeti olarak kadın haklarını gözetmekteyiz. Kadın onuru insanlık onurudur. Bu bağlamda kadına yapılan her türlü şiddetin ve baskının önüne geçilmelidir. AK Parti iktidara geldiği günden bu yana 'kadına karşı yapılan ayrımcılık ırkçılıktan beterdir' düsturu ile kadına şiddetin önüne geçmek için her türlü çalışmayı yapmakta, bunu anayasal güvence altına almaktadır. "


- Belediye Başkanı İkiz

Belediye Başkanı İkiz de, kadınların hem toplumun hem de ailenin temel parçası olduğunu ifade etti.

Kadınların mutlu olmadığı ve dışlandığı bir ülkenin ilerleyeceğini vurgulayan İkiz, şunları kaydetti:

"Bu tartışmaya kapalı bir gerçektir. Ülkemiz, kadın hakları konusunda kendine medeni diyen, bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan ülkelerden daha önce kadına seçme ve seçilme hakkını vermiş bir ülkedir. Kendi canlarından geçen analara ve bacılara sahip bir milletiz. Kendi kadim kültür ve medeniyetimizi, yaşadığımız zamanı, sahip olduğumuz bu yüce mirasın incelik ve feraseti çerçevesinde tefekkür ediyoruz. Kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirildiği ülkemiz kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dilerim."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.