Samsun

Halk oylamasına doğru

13:11 09 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Canik ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlardan 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" oyu için destek istedi.

Canik ilçesindeki Yeni Mahalle, Karşıkaya ve Yavuzselim mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Köktaş, daha sonra Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen Sandık Kurulları Eğitim Toplantısına katıldı.

Köktaş, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine "evet" denilmesi gerektiğini söyledi.

Referanduma kısa bir zaman kaldığını, 16 Nisan'a kadar çok çalışacaklarını aktaran Köktaş, "Bir oy deyip geçmeyeceğiz. Halkımızın emanetine, sandığa sahip çıkacağız. İnşallah yeni sistem ile birlikte bütün vesayet kalıntıları ortadan kalkacak. Daha güçlü ve büyük Türkiye'yi aziz milletimiz ile birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Köktaş, "Yeni anayasa milletimizin ve devletimizin 2023 hedefi ve 2071'in şekillenmesini sağlayacaktır. Bu mesele ne Recep Tayyip Erdoğan, ne Binali Yıldırım ne de Fuat Köktaş meselesidir. Şahıslar baki değildir. Fakat Türkiye'de Allah'ın izni ile Recep Tayyip Erdoğan'lar bitmez. Onun için bu mesele ülke meselesidir, Türkiye'nin bekası meselesidir." diye konuştu.

Mevcut sisteminin Cumhuriyet tarihi boyunca hükümet istifalarına, ekonomik krizlere ve darbelere neden olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili Köktaş, şöyle devam etti:

"AK Parti'de siyasetin tek amacı vardır o da ülkeye ve millete hizmettir. 15 yıldır çok şükür ülkemiz hizmetle, yatırımla tanıştı, sağlık, eğitim, ekonomi de büyük gelişmeler sağlandı. Fakat geçmiş hükümetler dönemine baktığımız zaman, ülkemiz koalisyonlarla çok zaman kaybetti, birikimleri heba oldu. Onun için diyoruz ki bu çift başlılık ortadan kalksın, güçlü iktidarlar, sürekli istikrar olsun. Cumhurbaşkanı bizzat milletten aldığı yetki ile daha hızlı ve etkin icraatları yerine getirsin. Bu anlamda millete karşı da sorumlu hale gelsin."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.