Siirt

Zeytin Dalı Harekatı

14:12 10 Şubat 2018
Zeytin Dalı Harekatı

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siirt Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret eden Aktay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda 21. günün geride kaldığını hatırlatarak, harekat dolayısıyla Türkiye'nin dünyaya önemli bir mesaj verdiğini söyledi.

Aktay, şöyle konuştu:

"Yanı başımızda birçok insani durumlar orta yerde dururken özellik ABD'nin ülkemizin yanı başında yürütmekte olduğu bir siyaset var. Sözüm ona bir terör örgütüyle mücadele etmek adına gelip başka bir terör örgütünü hem de kendi müttefiki olan Türkiye'ye karşı yıllardır her çeşit terör eylemi yapmakta olan bir terör örgütüne destek vererek, onu silahlandırarak onu bayağı şımartarak, Türkiye'ye karşı onu kışkırtmak gibi bir yol izlemektedir. Bu anlaşılabilir bir yol değildi. Dünyanın böyle olmadığını, böyle olamayacağını, dünyanın böyle gelmiş olsa bile böyle gidemeyeceğini dünyaya haykırmış olduk."

Bu konuda Amerika'ya net mesajlar verildiğine dikkat çeken Aktay, bir terör örgütüyle mücadele etmek için başka bir terör örgütüne destek verilmesinin doğru olmadığını savundu.

Aktay, Türkiye'nin ilkeli bir şekilde teröre karşı durduğunu da belirterek, "Türkiye her çeşit teröre karşıdır. Terörün iyisi kötüsü yoktur. Nitekim bölgemizdeki bütün terörist gruplarının hepsinin karşısında en samimi ve en dürüst mücadeleyi veren bir tek Türkiye'yi görüyorsunuz. DEAŞ'la mücadeleyi de Türkiye'den daha iyi yapan olmadı. Fırat operasyonu dolayısıyla önemli bir alanı teröristlerden hem de DEAŞ teröristlerinden temizledik. Türkiye en net gerçek cevabı vermiş oldu. Suriye'de biz DEAŞ'a karşı da savaşıyoruz. PKK, PYD, YPG unsurlarına karşı da savaşıyoruz. Onlara yanı başımızda yani Türkiye'nin sınırında, Türkiye'yi tehdit edecek herhangi bir oluşuma izin vermeyeceğimizi en net biçimde ifade ediyoruz.

Türkiye'nin Suriye'nin topraklarında hiçbir şekilde gözü yok. Türkiye Suriye topraklarına yerleşmek için girmiyor. Türkiye, Suriye topraklarını Suriye'ye bırakmak için giriyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.