Sivas

TBMM Başkanı Yılmaz:

16:52 31 Ekim 2015
TBMM Başkanı Yılmaz:

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Bizim gidecek yerimizin olmaması hem Türkiye'ye sahip çıkmamızı hem de birlik ve beraberlik içinde olmamızı gerektiriyor. Biz buna mecburuz. Seçimimiz bizim kaderimiz. Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz" dedi.

Yılmaz, Doğanşar ilçesinde, Doğanşar Çok Programlı Lisesi Konferans Salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan ve Doğanşar'ı sevdiğini belirten Yılmaz, bu ilçenin her zaman AK Parti'nin yanında olduğunu söyledi.

Yarın yapılacak seçimlerde Doğanşar'dan yüksek bir oy oranı beklediklerini aktaran Yılmaz, "AK Parti'nin en çok oy aldığı ilçe inşallah Doğanşar olacak" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Sivas'a yapılan yatırımlara da değinerek, "Eğer su toprakla buluşursa bereket olur. Bereket olduğunda da benim çiftçim zenginleşecek, doğduğu yerde doyacak ve bir daha göç etmek aklına gelmeyecek. Yapamayacağımız hiçbir sözü söylemedik. Ama söz verdiğimizin takipçisi olduk. Bizim diğerleriyle aramızdaki fark bu. Diğerleri siyaseti günübirlik düşünürler, 'bugünü alalım da yarın ne olursa olsun' der. Ama biz yüz yüze, göz göze bakıyoruz. Onun için de Allah'a hamdolsun geçen seçimler hariç her seçimde oyumuzu artırdık. Neden? Yapamayacaklarımızı vaat etmedik. Vaat ettiklerimizin de takipçisi olduk" diye konuştu.

Yoksulluğu azaltmak istediklerini dile getiren Yılmaz, bunun yolunun da kırsal kalkınmayı sağlamaktan geçtiğini vurguladı. Yılmaz, eskiye oranla vatandaşa daha iyi hizmet verdiklerini dile getirerek, Türk milletinin standartlarını yükselttiklerini söyledi.

- "Birliğimiz beraberliğimiz bizim gücümüzdür"

Yılmaz, tarımı 4 kat büyüttüklerini, tarımsal nüfusun azaldığını ancak tarımsal milli hasılanın ve ihracatın arttığını, köylünün de zenginleştiğini aktardı. Geçmişle kıyaslanamayacak kadar yoksulluğu azalttıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Hala eksiklerimiz var. Ama Allah nasip ederse siz güç, destek verirseniz nasıl ki yüzde 30'dan almış olduğumuz yoksulluğu yüzde 2'ye düşürdüysek 10-12 yılda, Allah nasip ederse önümüzdeki dönem bu yoksulluğu hepten kaldırabilmek mümkün. Ama bunun için olmazsa olmaz şart bizim birliğimiz beraberliğimiz. Çünkü birliğimiz beraberliğimiz bizim gücümüzdür. Eğer parçalanırsak, gücümüzü dağıtırsak Allah için Türkiye'de bu hizmetleri getirebilmek mümkün olmaz. Hizmetlerin tam anlamıyla gelebilmesi için de istikrarın olması lazım. En önemli şey ne derseniz? İstikrar. Bakın Ankara'da bir bomba patlattılar hem Fas'ın Kralı hem de Rusya'nın devlet başkanı diyor ki, 'Bu Türkiye'nin istikrarına yapılmış bir saldırıdır.' Neden? Türkiye'nin geleceği hakkında bir kuşku doğurmak istiyorlar."

İstikrarın olmadığı ülkeye yabancı yatırımcının gelmediğini vurgulayan TBMM Başkanı Yılmaz, bu durumda da işsizliğin ortaya çıktığını söyledi.

- "Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz"

Yılmaz, vaatleri yerine getirmenin birlik ve beraberlikten geçtiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunu nasıl geçmişte başardıysak, inşallah önümüzdeki dönemde de birlikte başarırız. Eğer ki parçalanırsanız, bölünürseniz, kalbinize korku düşer, korku düşerse kuvvetinizi kaybederseniz, kuvvetinizi kaybederseniz devletiniz elden gider. Bizim bir devletimiz var, Türkiye. Herkes Türkiye'ye geliyor ama biz nereye gideceğiz. Bizim gidecek yerimiz yok. Bizim gidecek yerimizin olmaması hem Türkiye'ye sahip çıkmamızı hem de birlik ve beraberlik içinde olmamızı gerektiriyor. Biz buna mecburuz. Seçimimiz bizim kaderimiz. Bu seçimde birlik olmaya mahkumuz. Bizim için bir alternatif değil."

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere dikkati çeken Yılmaz, "Sağa sola sapmayın. Boşuna iktidara gelemeyecek partilere oy verip de oyunuzu heba etmeyin. Bugün Türkiye bölgesinde en güçlü, en zengin ülke. Bu zenginliği hep birlikte sağladık. Allah'a hamdolsun yoksula, mazluma, mağdura yardım eden ve kendisine ensar ruhunu en büyük ilke edinen bu milletin bireyi olmaktan gurur duyuyoruz. Sadece kendisini düşünen insanın bizim kültürümüzde yeri yoktur. Bin yıldır bu topraklar kendi kapına gelen herkese kapısını açmıştır ve bundan sonra da devam edecektir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.