Sivas

Sivas'tan kısa kısa

16:27 10 Aralık 2015
Sivas'tan kısa kısa

 Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şube Başkanı Nurten Yanalak, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini söyledi.

Yanalak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, kadınlara siyasette, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticiliğinde eşit haklar verilmesi talebiyle daha önce imza kampanyası düzenlediklerini anımsattı. 

İmza kampanyasını Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak üstlendiklerini ifade eden Yanalak, "5 Aralık'ta, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veriliş yıl dönümünde taleplerimizi, TBMM Başkanına, İnsan Hakları Komisyonu Başkanına ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanına teslim ettik ve dedik ki biz haklarımızı istiyoruz" diye konuştu.

- Dünya İnsan Hakları Günü

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yüksel, mesajında, insan haklarının tüm insanların yaratılıştan itibaren sahip olması ve korunması gereken evrensel değerler olduğunu belirtti.

İnsan haklarının, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun kısıtlama kabul etmeyen, sırf insan olmaktan kaynaklanan haklar bütünü olduğunu vurgulayan Yüksel, "Yüce kitabımız da insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu beyan eder. Bu yönüyle insan hakları tüm insanların yaratılıştan itibaren sahip olması ve korunması gereken evrensel değerlerdir. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

- Suşehri Belediyesi asfalt çalışmaları 

Suşehri Belediyesi, yağışlar nedeniyle bozulan yollarda asfalt yama çalışması yapıyor.

Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, çalışmaları yerinde inceledi.

Yüksel, burada yaptığı açıklamada, "İnşallah ilçemize güzel yollar yaparak hizmete sunacağız. Kısa süre önce yağan yağmur nedeniyle yollarda tahribatlar oluştu. Kış mevsimi olması nedeniyle geçici olarak yama çalışması yapıyoruz. Bu nedenle ilçenin en önemli caddeleri içerisinde yer alan Sivas Caddesi üzerindeki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.