Sivas

TBMM Başkanvekili Aydın:

13:15 04 Eylül 2016
TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "HDP'nin bir tavır ortaya koyması, bir karar vermesi lazım. Safını net bir şekilde ortaya koyması lazım. Ya 'siyaset' diyecek ya da 'silah' diyecek. Ya 'demokrasi' diyecek ya da 'terör' diyecek. Eğer 'terör ve silah' diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyaset ve silah bir arada kesinlikle olmaz." dedi.

Sivas Kongresi'nin 97. yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen ve Sivas Valisi Davut Gül'ü ziyaret eden Aydın, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ta olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Sivas'ın medeniyet, sanat ve kültür şehri olduğunu belirten Aydın, kentin büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Milli mücadelenin temellerinin bu şehirde atıldığını dile getiren Aydın, "Destansı bir kahramanlığa sahip olan bir şehir. Sadece kongrede alınan karalar değil, Sivaslıların milli mücadeleye çok büyük bir katkısı oldu. O ışık buradan yakıldı ve dalga dalga Türkiye'ye yayıldı." diye konuştu.

Aydın, bir basın mensubunun "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz' şeklinde açıklamalarda bulundu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, HDP'nin tavrının net bir şekilde görüldüğünü ve bunun zaman zaman da Meclis'teki konuşmalara yansıdığını ifade etti.

PKK'nın terör örgütü olduğunu bütün dünyanın kabul ettiğine dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Bir defa sırtını dağa yasladığını, PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye yasladığını, siyaset yaparak değil de silahtan destek aldığını, milletin gücünden ziyade silahtan destek aldığını açıklaması akla ziyan bir açıklamadır. HDP'nin bir tavır ortaya koyması, bir karar vermesi lazım. Safını net bir şekilde ortaya koyması lazım. Ya 'siyaset' diyecek ya da 'silah' diyecek. Ya 'demokrasi' diyecek ya da 'terör' diyecek. Eğer 'terör ve silah' diyorsa o zaman siyaset yapmasının hiçbir anlamı yok. Siyaset ve silah bir arada kesinlikle olmaz. Demokrasiyle terör bir arada olamaz. Siyaset meşru yollardan, demokratik kanallardan halkın talep ve beklentilerine cevap vermek için yapılır. Ama siz sırtınızı silahlı bir terör örgütüne dayadığınızı söylüyorsanız ve o kadar insanın bugün 50 bin insanın ölümüne sebep olan ve yine bu süre içerisinde Türkiye'nin maddi ve manevi anlamda ciddi kaybına yol açan böyle bir örgüte 'terör örgütü' demiyeceksiniz de ne diyeceksiniz, Allah aşkına. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok, akla ziyan bir açıklamadır. HDP'nin artık bu saatten sonra kararını vermesi lazım. Siyaset ise terörle arasına mesafe koyması lazım, terör örgütüne 'terör örgütü' deyip, benim yolum, milletten aldığım desteğin gereği olarak millete hizmet etmektir ama meşru yollardan ve demokratik kanallardan. Aksi takdirde silahla, terörle bu iş olmaz diye düşünüyorum."

Aydın, ziyarette Sivas Valiliğindeki şeref defterini de imzaladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.