Tekirdağ

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Topuz:

09:11 05 Ocak 2016
Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Topuz:

"Yeni Anayasa'nın, kararlılıkla, ortak akılla ve gerilimden arınmış bir zeminde yazılmasını istiyoruz"

Memur-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Ferruh Topuz, yeni Anayasa'nın, kararlılıkla, ortak akılla ve gerilimden arınmış bir zeminde yazılmasını istediklerini belirtti. 

Topuz, yaptığı yazılı açıklamada, yeni yılda kan ve gözyaşının son bularak kardeşliğin daim olmasını istediklerini belirterek, islam coğrafyasının her yerinde bir yetimin feryadının, bir mazlumun isyanının duyulduğunu ifade etti.

İnsanlığın ortak huzurunu tehdit eden şiddet, terör, işgal, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması ve Orta Doğu'da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesi için var güçleri ile mücadele edeceklerini belirten Topuz, "Bu çerçevede, başta Suriye, Filistin, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan, Mısır ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimizi yeni yılda da yalnız bırakmamaya, elimizi uzatmaya, ekmeğimizin ortağı yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Açıklamasında yeni Anayasa iradesini önemsediklerini ve desteklediklerini bildiren Topuz, şöyle devam etti: 

"Bin yıllık birlikte yaşama iradesini ve kardeşliği daha da güçlendirme, demokratik hak ve özgürlükler temelinde terör sorunu, inanç özgürlüğü, eşit yurttaşlık gibi sorun ve beklenti alanlarına çözme fırsatı sunacak olan yeni Anayasa'nın, kararlılıkla, ortak akılla ve gerilimden arınmış bir zeminde yazılmasını istiyoruz. Demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni Anayasa yapım sürecinin uzamasının hem ülkemiz hem de milletimiz açısından ekonomik, siyasi ve toplumsal ağır sonuçları olacaktır. Çerçevesini temel insan hak ve özgürlüklerinin çizdiği, ideolojik ön kabullerden arındırılmış, en geniş toplumsal uzlaşıyı temsil edecek ve bireyin devlete karşı özgürlüklerinin genişletilmesini sağlayacak yeni Anayasa, 'Yeniden Büyük Türkiye'nin hem yol haritası hem de ön şartıdır." 

Topuz, yeni yılın ülkenin yeni Anayasası'na kavuştuğu, sürdürülmekte olan demokratikleşme hamlesinin tamamlandığı ve kamu görevlilerinin elde ettikleri toplu sözleşme hakkının siyaset ve grev hakkıyla taçlandırıldığı bir yıl olmasını dilediklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.