Tekirdağ

"Türkiye'nin dış politikada başı dimdik ayakta"

20:30 11 Mart 2017
"Türkiye'nin dış politikada başı dimdik ayakta"

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Arkadaşlarımızın Avrupa'da yaşayan vatandaşlara gidip anayasa değişikliğini anlatmasını istemiyorlar. Ama PKK'lıların sözcüleri oldu mu bütün salonları, mikrofonları, ekranları açıyorlar. Avrupa'nın o kara yüzü bir daha ortaya çıktı. Avrupa’nın Türkiye'ye beslediği bu düşmanlık bu anayasa değişikliğiyle bir kez daha görüldü" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Tekirdağ'a gelen Ağbal, Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti. Bakan Ağbal'ı, hükümetin teşvik amacıyla ticari araçlara getirdiği Özel Tüketim Vergisi muafiyetinden faydalanan taksiciler araçlarıyla karşıladı.

Kooparatif üyeleriyle bir araya gelen Ağbal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde oyun oynamak isteyen içeride ve dışarıda bir sürü terör örgütü olduğunu söyledi.

Türkiye üzerinde birçok ülkenin emelleri olduğunu belirten Ağbal, şunları kaydetti:

"Artık herkes kartlarını açık etti. Bugün Avrupa Türkiye ile artık açık bir tavır takındı. Avrupa, 'ben Türkiye'deki anayasa oylamasında bütün gücümü kullanacağım ve bu değişikliğin önünde engele olacağım' diyor. Sizin Türkiye'nin içindeki anayasa değişikliğiyle ne işiniz var. Türkiye üzerinde bir oyun ve hesap güdüyorlar. Ama Allah'ın izniyle milletimizin desteği ile bu oyunu hep beraber bozacağız. Arkadaşlarımızın Avrupa'da yaşayan vatandaşlara gidip anayasa değişikliğini anlatmasını istemiyorlar. Ama PKK'lıların sözcüleri oldu mu bütün salonları, mikrofonları, ekranları açıyorlar. Avrupa'nın o kara yüzü bir daha ortaya çıktı. Avrupa’nın Türkiye'ye beslediği bu düşmanlık bu anayasa değişikliğiyle bir kez daha görüldü."

Ağbal, anayasa değişikliğinin ardından Türkiye'ye gerçek manada demokrasinin geleceğini ifade etti.

-"Türkiye'nin dış politikada başı dimdik ayakta"

"Bu değişiklikle birlikte sırtını milletine dayamadan siyaset yapma şansın kalmayacak." diyen Ağbal, şöyle devam etti:

"Böyle az bir grupla milleti yönetme devirleri bitecek. Yeni sistemle artık yüzde 20 ile iktidar olma imkanı kalmayacak. Eskiden az bir grupla, kapalı kapılar ardında vesayetçi makamlarla bu ülkeyi yönetiyorlardı. Başını yukarı kaldıramayan bir Türkiye vardı. Ama son 14 yılda olağan üstü anlamda Türkiye gelişti ve kalkındı. Türkiye’nin dış politikada başı dimdik ayakta. Bugün Avrupa'nın meydan okumasında yatan temel sıkıntı da bu. Onlar güçsüz Türkiye'ye alışmışlar. Onlar zayıf Türkiye'ye alışmışlar. Ama 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı sistemi gelirse ondan sonra kim gelirse gelsin milletin en az yüzde 50'sinin oyunu almak zorunda kalacak. Yüzde 50'sinin oyunu almayan iktidara gelemeyecek. Böyle bir sistemde de milletin arkasında oyun oynamak mümkün olmayacak. Avrupa bunu istemiyor."

Türkiye üzerinde oynanan oyunların milletin desteği ile bozulacağını ifade eden Ağbal, Avrupa da yaşayan vatandaşlara anayasa değişikliğinin anlatmasının istenmediğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.