Tekirdağ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

23:22 25 Mart 2017
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, ''Bu 'hayırcı' muhalefetin mumu 16 Nisan akşamı sönecek. Bunlar yalan üzerinden siyaset yaparak, vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyor.'' dedi.

Yayman, Çorlu Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin 16 Nisan'da bir dönüm noktasından geçeceğini söyledi.

Türkiye'de sistem değişikliğinin şart olduğunu ifade eden Yayman, ''Gerçekçi olalım, bu sistem herkesi potansiyel suçlu olarak görüyor. Ona alevi diyor, ona sünni diyor, ona dindar diyor, ona laik diyor, ona cumhuriyetçi diyor, ona şeriatçı diyor, ona şucu, ona bucu diyor ve herkesi 'böl parçala yönet' anlamında bir sistemimiz var.'' diye konuştu.

Türkiye'de daha önce rahmetli Necmettin Erbakan ve Alpaslan Türkeş'in de başkanlık sitemini savunduğunu anlatan Yayman, şöyle devam etti:

''1960 yılından bu yana önce Necmettin Erbakan hocamız, Milli Nizam ve Milli Selamet Partisi'nde, Türkiye'nin kurtuluşunun başkanlık sisteminde olduğunu söyledi, sonra Alparslan Türkeş, 9 Işık isimli kitabında Türklerin töresine uygun olan sistemin başkanlık sistemi olduğunu söyledi, başkanlık sistemini savundu. Hani Tayyip Erdoğan istiyordu? Hani Tayyip Erdoğan 'diktatör' olacaktı. Arkadaşlar, bu 'hayırcı' muhalefetin mumu 16 Nisan akşamı sönecek. Bunlar, yalan üzerinden siyaset yaparak vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Biz istiyoruz ki kişi başına düşen gelir 10 bin dolar değil 20 bin dolar olsun. Türkiye, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıksın. Türkiye'de artık sürekli krizlere neden olan koalisyon hükümetleri olmasın.''

Toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ve partililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.