Tekirdağ

KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

16:08 28 Kasım 2017
KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Tekirdağ Şubesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında kadına yönelik şiddete yönelik değerlendirmeleriyle suç duyurusunda bulundu.

Dernek üyeleri, Tekirdağ Adliyesi'ne giderek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte kadına yönelik şiddete yönelik değerlendirmeleriyle "suçu ve suçluyu övmek, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını işlediği iddiasıyla cumhuriyet başsavcılığına başvurdu.

Suç duyurusunda bulunmanın ardından "Kadına muhalif muhalefet istemiyoruz" yazılı pankart ve üzerinde çeşitli protesto mesajlarının bulunduğu dövizlerle Tekirdağ Adliyesi önünde toplanan kadınlar basın açıklaması yaptı.

KADEM Şube Başkanı Zeynep Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun şiddeti meşru sayan ifadelerini herkesin dehşet içinde izlediğini söyledi.

Ülke siyasetinde rol oynayan bir şahsın kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran sözler sarf etmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"İfade özgürlüğü sınırlarını aşıp nefret ve ayrımcılık söylemine varan şiddet yüklü politik dil kullanmaktan yıllardır vazgeçmeyen Kılıçdaroğlu, Şubat 2015'te 'işşiz olan karısını dövebileceğini' söyleyerek erkeği şiddete teşvik etmiş, 2016 yılında 'Kadınlardan korkan birine erkek denemez' ifadeleriyle kadınları aciz gören zihniyetini gözler önüne sermişti. Biz bu dehşet ifadelerinin etkisinden kurtulamamışken dönemim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında hiçbir ahlaki değer sisteminde karşılık bulmayan sözler sarf etmişti."

Şahin, şiddetin hiçbir gerekçesi, bahanesi ve açıklaması olmadığını vurgulayarak, "KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz. Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçip malum sözleri dolayısıyla kamuoyundan özür dilemeye, topluma faydalı rasyonel siyaset yaparak kadın sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesinin 23 Kasım'daki etkinliğinde "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa, bu erkek de gelir hıncını karısından alır." ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.