Tekirdağ

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki su sorunu

16:46 13 Haziran 2018
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki su sorunu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu ilçesinde yaşanan su sorununa ilişkin olarak, "Nusratiye Mahallesi'ndeki arıza TESKİ ekiplerince tespit edilmiş ve en kısa sürede onarılmıştır. Ancak arızanın başlangıcında İSKİ'de çalışan bir personelle ilgili olarak yardım talebinde bulunulmuş, ancak bu kişi mahalline gönderilmemiş, tersine yoldan geri döndürülmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, yazılı açıklamasında, Çorlu ilçesinin Nusratiye Mahallesi'nde yaşanan su kesintisi hakkında AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop'un, "arızayı bulmak için TESKİ'nin İSKİ'den yardım talep ettiği, İSKİ'den arıza tespiti için uzman ekip gönderildiği, TESKİ'nin yapamadığı arızayı İSKİ'nin uzman ekibinin bulduğu" yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Arızanın TESKİ ekiplerince tespit edilip onarıldığını ifade eden Albayrak, şunları kaydetti:

"Çorlu İlçesine bağlı Nusratiye Mahallesinde meydana gelen içme suyu arızası ile ilgili olarak İSKİ'den TESKİ'ye uzman personel gönderildiği ve bu gelen ekibin arızayı tespit ettiği, sonrasında da mahallinde çalışma yaparak sorunu çözeceği ifadeleri gerçek dışıdır. Nusratiye Mahallesindeki arıza TESKİ ekiplerince tespit edilmiş ve en kısa sürede onarılmıştır. Ancak arızanın başlangıcında İSKİ'de çalışan bir personelle ilgili olarak yardım talebinde bulunulmuş, ancak bu kişi mahalline gönderilmemiş, tersine yoldan geri döndürülmüştür. Kaldı ki halkımızın mağduriyet yaşadığı böyle bir zor durumda kardeş bir kurumdan eleman talep edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Anormal olan böyle bir durumun siyaseten istismar konusu yapılması ve gerçekleşmemiş bir taleple ilgili olarak bir kamu kuruluşunun toplum nezdinde yıpratılmaya çalışılmasıdır. Sayın Milletvekili tarafından yapılan açıklama, 3 gün süreyle gece gündüz demeden arızayı bulmak ve onarmak için çalışan TESKİ emekçilerine karşı büyük bir haksızlıktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.