Cezeri'ye Japon rakip
01 .
Japonya'da uçan arabanın yolculu deneme uçuşu yapıldı. Aracın yerden 1-2 metre yükseldiği ve ağla kaplı bir alanda 4 dakika boyunca havada kaldı.
02 .

 

İnsanlık gökyüzünde uçan otomobillerle yolculuk yapma hayaline her geçen gün daha da yaklaşırken, "Japon SkyDrive" adlı şirket de dünya genelindeki "uçan otomobil" projelerinin yürütücülerinden biri oldu. ​

 

03 .
Cezeri'ye Japon rakip

Cuma günü basına açık yapılan test sürüşünde, pervaneli tek sürücülü uçan araba, yerden yaklaşık 2 metre havalanarak 4 dakika boyunca havada dolaştı.

04 .

SD-03 adı verilen uçan arabanın elektrikle çalıştığı ifade edildi.

Cezeri'ye Japon rakip
05 .

Uçan araba projesinin sahibi SkyDrive girişimine başkanlık eden Tomohiro Fukuzawa basına yaptığı açıklamada, "uçan arabanın" 2023 yılına kadar günlük hayatta kullanılacak bir ürün haline gelmesini umduğunu söyledi.

06 .
Cezeri'ye Japon rakip

Fukuzawa aracın havada 5 ile 10 dakika arasında havada kalabildiğini ancak yarım saat havada kalacak şekilde geliştirilirse Çin gibi diğer ülkelere gönderim yapma potansiyeli taşıdığını belirtti.

07 .

Baykar tarafından tanıtılan Cezeri Uçan Araba, sağlık sektörü ve askeri alanda lojistik destek faaliyetlerine yeni bir çehre kazandırmak için geliştiriliyor.

Cezeri'ye Japon rakip
08 .
Cezeri'ye Japon rakip

Seyir hızı saatte 100 kilometre, azami uçuş irtifası 2 bin metre olan Cezeri, yaklaşık 1 saat havada kalacak, 70-80 kilometre menzile erişebilecek.

 

09 .

Cezeri uçan araba tek kişilik bir konsept üzerine kuruldu. Aracın kullanıma sunulacağı tarih henüz netlik kazanmadı. 

Cezeri'ye Japon rakip