Trabzon

Trabzon Valisi Öz, öğrencilerle bir araya geldi

10:27 06 Nisan 2016
Trabzon Valisi Öz, öğrencilerle bir araya geldi

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, YGS sınavında başarı olan Trabzon Fen Lisesini ziyaret etti.

Vali Öz, okulda öğrencilere yaptığı konuşmada, Trabzon Fen Lisesinin, Trabzon ve Türkiye için önemli okullardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Trabzon tarihinin yetiştirdiği önemli insanların büyük çoğunluğunun bu liseden mezun olduğunu dile getiren Öz, "Çanakkale'de şehitler vermiş olan bu lise, Trabzon'u ve hatta Türkiye'yi idare eden siyasetçileri, bürokratları, iş adamlarını, bilim adamlarını ve daha birçok önemli unvandaki insanları yetiştirmiştir." dedi.

Trabzon Lisesinin bugünkü gelinen noktada fen lisesi olarak öğretim verdiğini de hatırlatan Vali Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu da bizlere öğretimin sağlam temeller üzerinde devam ettiğini göstermektedir. Sizler de böyle bir lise de okuduğunuzdan dolayı büyük bir şansa sahipsiniz. Göstermiş olduğunuz başarılarınızda, sizlerin ne kadar çalışkan, başarılı ve seçilmiş öğrenciler olduğunuzu gösteriyor. Bu doğrultu da sizler ileriki dönemlerde ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacaksınız ve seçtiğiniz alanlarda başarılara imza atacaksınız. Burada ki çalışma ortamında da görüyorum ki hem olgunluk açısından hem de geleceğe hazırlanma açısından tüm çalışanlarınızla iyi bir uyum içerisindesiniz. Trabzon Fen Lisemiz öğretim hayatı boyunca her yönüyle örnek bir okulumuz oldu. Hiç kuşkusuz ki bunda her birinizin büyük katkısı var."

Üniversite sınavının da eğitim hayatının önemli aşamalarından olduğunu vurgulayan Öz, "YGS sınavına baktığımız zaman güzel başarılarınız söz konusu. Üniversite sınavında da bu yakalamış olduğunuz başarıyı daha da yükselteceğinize inanıyorum. Son sınıf öğrencilerimiz her geçen yıl başarı çıtasını daha da yükseltiyor. Bu sene de üniversite sınavına giren öğrencilerimizden üstün başarılar gördük. Önümüzdeki yıllarda da diğer öğrencilerimiz başarı çıtasını daha yukarılara taşıyacaklardır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.