Trabzon

Valiler Kararnamesi

16:05 17 Haziran 2016
Valiler Kararnamesi

Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valiliğinden Trabzon Valiliğine atanan Yücel Yavuz, göreve başladı.

Vali Yavuz, valilik önünde, Vali Yardımcıları Necmettin Yalınalp, Ayhan Yazgan, Mustafa Gürdal, Murat Dikbaş, Şükrü Kara, İl Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kaymakamlar ve daire amirlerince karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Vali Yavuz, kendisini karşılamaya gelen 80 yaşındaki Trabzonsporlu fanatik Hemdiye nine ile de gülümseten bir dialog yaşadı.

Hemdiye nine ile bir süre sohbet edeni Yavuz, Hemdiye ninenin, "Sayın Valim, inşallah Trabzonsporlusun" demesi üzerine, üzerindeki kıyafetleri göstererek, "Ceketim mavi, kıravatım bordo. Sen de bordo-mavi, ben de." ifadesini kullanması gülümsetti.

Konuşmaların ardından Hemdiye nine, yeni göreve atanan Yavuz'a, el emeği göz nuru ördüğü bordo-mavi çorapları hediye etti.

Kendisini karşılayan vatandaşları da selamlayan Trabzon Valisi Yavuz, daha sonra makamına geçti.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon Valiliği görevine resmi olarak başladığını söyledi.

Bakanlar Kurulu kararıyla, 1 Haziran tarihi itibariyle iki yıldır yürüttüğü Gümüşhane Valiliği görevinden, Trabzon Valiliği görevine atandığını belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle kadim şehrimiz Trabzon'da, Trabzonlu hemşehrilerimize, vali olarak görev yapmak üzere görevimize başlamış bulunuyoruz. Başta bize bu görevi laik gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza takdir ve tensipleri için şükranlarımı arz ediyorum. Görevi devraldığım Sayın Valimiz Abdil Celil Öz Bey'e de görevi boyunca yapmış olduğu Trabzon'umuza ve Trabzonlularımıza güzel hizmetlerinden dolayı şahsım ve hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki yaşamında da yine ülkemize, milletimize hizmet edeceği inancıyla kendisine ve ailesine huzurlu bir yaşam diliyorum."

Yavuz, Gümüşhane'de 2 yıl boyunca görev yaptığını hatırlatarak, "Gümüşhane komşu ilimiz. Hemen hemen her konuda Trabzon ile içli dışlı ve sürekli temas halinde olduğumuz bir durumdaydık. Bölgeye yabancı değilim. Trabzon'u yeni tanıyacak da değilim." diye konuştu.

Trabzon'daki gelişmeleri takip ettiğini de ifade eden Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki var olan gelişmelerden, sosyal, kültürel, sportif ve turizmle ilgili faaliyetlerden, hemen hemen her konuda haberdar olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de ilimiz için bir şans olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu Bey'in de ilimize katmış olduğu sinerji ve hareketlilikle, iktidar partimiz milletvekilleri, muhalefet partimiz milletvekili ve diğer siyaset kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamuda görevli bütün mesai arkadaşlarımla ve tabi ki Trabzonlu hemşehrilerimizle, Trabzon'umuzun ve Trabzonlularımızın insan yaşamının gerektirdiği daha güzel ortamlara ulaşması için bir an önce elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Öte yandan Vali Yavuz, valiliğe gelmeden önce Sülüklü Mahallesi'ndeki şehitliği de ziyaret etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.