Tunceli

Tunceli'deki terör saldırısı

16:02 23 Nisan 2016
Tunceli'deki terör saldırısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli il teşkilatı, Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü yakınlarında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerin şehit edilmesine tepki gösterdi.

CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Dün Mazgirt’in Göktepe köyünde gerçekleşen saldırıda 3 askerin hayatını kaybetmesiyle, çatışmasız ve huzurlu bir coğrafyada yaşayabilme umudumuz bir kez daha yara almıştır." dedi.

Ülkenin bir ucundan bu topraklara devletin kendisine verdiği kamu görevini yerine getirmek için gelmiş gencecik 3 insanın arkalarında gözü yaşlı anneler, babalar ve eşler bırakarak şehit olduğunu ifade eden Güder, "Ne yazık ki son aylarda Güneydoğu'da yaşanan çatışma sürecinin Tunceli'ye de yansıyacağı görülmektedir. Ve CHP Tunceli il örgütü olarak insanımıza, ülkemize ve şehrimize olan sorumluluğumuzu üstleniyor ve şiddet ve terör karşısında bir kez daha tavır alıyoruz." şeklinde konuştu.

Güder, Güneydoğu coğrafyasının dünya savaşı sonrasını andırdığını belirterek, "Bu gerçeklikten üzüntü duyuyor ve şiddet ve terör karşısında uzunca bir zamandır söylediklerimizi çaresizce bir kez daha tekrar ediyoruz. Çıplak gerçek şudur; silah yoluyla hak arayışı bir akıl tutulmasıdır. Fakat artık görülmektedir ki tüm bu silahlı eylemler ile amaç hak arayışı da değil intikam almaktır. Bu düşüncede olanlara söyleyebileceğimiz tek söz şudur; demokrasi en iyi intikamdır. Tekrar çatışmasızlık ve diyalog ortamına dönülebilmesinin ön şartı PKK'nin kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son vermesidir. Başta HDP’yi ve tüm sivil siyaset unsurlarını bir kez daha PKK'ye şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz." dedi.

İl Başkanı Güder, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda artık silah istemiyoruz, ölüm istemiyoruz, kan istemiyoruz. Sadece askerin, polisin ve sade yurttaşın değil dağdaki PKK’linin de ölmesini istemiyoruz. Yaşamları, sonu olmayan bir çatışmanın etten kemikten cephanesine dönüşmüş anne babalarının yüzünü unutmuş gencecik kayıp insanların var olduğu gerçeğinden üzüntü duyuyoruz. Bilinmelidir ki barışın kaybedeni savaşın ise kazananı yoktur. Artık ölümün değil yaşamın yüceltildiği bir Türkiye ve Tunceli istiyoruz. CHP olarak bu ülkede sadece barış ve huzur istiyoruz. Ve şiddet ve terör karşıtı duruşumuzu tarihe ve kamuoyu vicdanına bir kez daha not düşüyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.