Van

Eski Başbakan Yardımcısı Atalay:

11:26 14 Ekim 2015
Eski Başbakan Yardımcısı Atalay:

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Bu bölgede şu anda devlet zulmü, baskısı yok. Kimin baskısı var. Burada terör örgütünün baskısı var. Devlet bu bölgede vatandaşımızı terör örgütünün baskısından ve şerrinden korumak için çalışıyor" dedi. 

Atalay, Van'daki seçim çalışmaları kapsamında geldiği Gürpınar ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. 

Atalay, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin bölge için önemine vurgu yaparak, insanların, özgürce yaşadığı bir geleceğe ya da terör irtibatlı bir geleceğe devam diyeceği bir seçim olacağını söyledi. 

Bölgede geçmiş dönemlerde devletin ya da devlet adına iş yapanların yanlışlarının olduğunu ama AK Parti'nin geldiği günden bu yana insan odaklı bir siyaset yürüttüğünü vurgulayan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Devlet insan için vardır, insan devlet için değil dedik. Bütün yapılanlara karşı büyük bir demokratikleşme hareketi başlattık. Geçmişte ihlal edilen bütün hakları vatandaşlarımıza iade ettik. Türkiye özgürlükler ülkesi oldu. Bugün bizden başka bölgede bir tek parti var o da bizim getirdiğimiz özgürlük sayesinde siyaset yapabiliyor." 

Atalay, hiçbir yerde baskı ve şiddetin olamayacağını, her vatandaşın özgürce yaşaması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bir parti var milliyetçilik üzerine siyaset yapıyor. Çözüm Süreci projesine 'ihanet süreci' diyorlar. Bu bölgede şu anda devlet zulmü, baskısı yok. Kimin baskısı var. Burada terör örgütünün baskısı var. Devlet bu bölgede vatandaşımızı terör örgütünün baskısından ve şerrinden korumak için çalışıyor. Onun için bu güvenlik önlemleri, operasyonlar başladı. Yoksa bölgede ekonominin canlandığı, yaylaların şenlendiği bir ortam vardı. Bu seçimde sizlere açıkça ifade etmek istiyorum. Baskıların hiçbiri bu dönemde hedefine ulaşmayacak. Devlet güvenlik önlemlerini arttırarak devam ediyor. Seçimden sonra daha da arttıracak. Ülkede her vatandaşın baskıdan azade yaşayana kadar devletin güvenlik önlemleri devam edecek. Seçim ortamında da en iyi tedbiri alacaklar."

Her sandıkta müşahitlerinin olacağını ve bir oyun bile heba edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Atalay, şunları kaydetti:

"Ben güvenlikle sorunların çözümüne kavuşacağına inanmam. Onun için başka yöntemleri kullandık ama Çözüm Süreci'ne ihanet ettiler. Onun için bölgede tekrar terör şiddet baskıya karşı devlet operasyonları başlattı ve bu devam edecek. Bu sizlerin teröre karşı baskısından şerrinden korumak içindir. Her devlet ülkesinin her köşesinde huzuru sağlamakla sorumludur. Devletin kararlılığını biliyorum. Demokrat özgürce siyaset yapan her partiyle sadece rekabet yaparız. 'Biz HDP'ye biz aslında güç kazandırdık' dedim mecliste. Çözüm Süreci görüşmelerinde HDP'yi devreye soktuk, siyaset kurumu aracılık yapsın diye. Çünkü biz siyaset güçlenirse terör ve şiddet olmaz dedik. Ama onlar bunun kıymetini bilemediler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.