Van

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

17:33 28 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, halk oylamasına ilişkin, "Bu hayırcılar neden bu kadar bağırıyor biliyor musunuz? Çünkü kaybeden gidecek. Bu milletin yüreğinde taht kuranlar, bu millete benzeyenler, milletle bir olanlar ve millete yoldaş olanlar siyasette kalacak, diğerleri hepsi gidecek." dedi.

Van'da partisinin seçim bürosunu ziyaret eden Kaya, konuşmasında, 16 Nisan'da ülkenin geleceğiyle ilgili bir halk oylamasına gidileceğini, bunun da büyük Türkiye, istikrar ve güven için önemli olduğunu söyledi.

Halk oylamasından "evet" çıkması durumunda artık hükümetlerin sık sık değişemeyeceğini belirten Kaya, halk oylamasında "evet"ten yana tercih kullanılması nedenlerinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Kaya, anayasa teklifinin yeni bir teklif olmadığını ve AK Parti'nin 5 yıldır üzerinde çalıştığı bir taslak olduğunu dile getirerek, "Bu teklifte iki önemli şey olacak. Birincisi millet iktidar olacak. Sandığa gittiğimizde bir partiye oy veriyoruz ve milletvekili seçiyoruz. İşte bu sistem değişiyor. Bundan sonra sandığa gideceğiz ve iki oy kullanacağız. Birini cumhurbaşkanlığı birini de milletvekillerine. Hükümeti de biz kurmuş olacağız." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni sistemle ilgili açıklamalarını eleştiren Kaya, şöyle devam etti:

"Şimdi diyorlar ki '18 yaşındaki gençlerden parlamenter olur mu?' Sayın Kılıçdaroğlu'ya sormak istiyorum. Ey Kılıçdaroğlu, gezi olayları olurken, geziden muhtıra çıkartmaya çalışırken 'Ey hükümet gençlere kulak ver' demiştin. Şimdi de ben sana sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin gençlerine güven, onlara kulak ver. Gençler, 18, 19 ve 20 yaşında bu vatan için ölüyorlar. Sen onlara önem ver ve kadir kıymetlerini bil. Yoksa bu gençler sana bir ders verecekler, benden söylemesi."

- "Kaybeden gidecek"

Kaya, halk oylamasıyla ilgili AK Parti'nin mesajını herkese götüreceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu ülkeyi üç kat büyüttük. Şimdi daha fazla büyütmek istiyoruz. Tatvan'da askerliğimi yaptım ve 20 saat yol geliyorduk. Şimdi ise sabah uçakla gelip akşam yine dönüyoruz. Bu sizin, AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın farkıdır. Eğer AK Parti sizden bu gücü almasaydı bunu yapamazdı. Daha büyük bir Türkiye inşa etmemiz lazım. Gençlere ve çocuklarımıza daha büyük, daha sivil, daha demokratik ve ekonomik olarak daha büyük bir Türkiye bırakmamız lazım. Bu hayırcılar neden bu kadar bağırıyor biliyor musunuz? Çünkü kaybeden gidecek. Bu milletin yüreğinde taht kuranlar, bu millete benzeyenler, milletle bir olanlar ve millete yoldaş olanlar siyasette kalacak, diğerleri hepsi gidecek. Kılıçdaroğlu'nun da bu kadar bağırmasının nedeni 8'inci kez kaybederse bir daha aday olma şansı kalmayacağı içindir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.