Van

Dünya Engelliler Günü

18:03 04 Aralık 2017
Dünya Engelliler Günü

Van Valiliğince, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, engelli bireylerin toplumun önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Engelli bireyler arasında sanat, müzik, edebiyat, sportif faaliyetlerde başarılar elde eden kişilerin olduğunu anlatan Zorluoğlu, "Engelli kardeşlerimizi hatırlamak ve sorunlarını dinlemek bir güne sığmaz. Başta kamu yöneticileri olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlarında engelli çocuklarımızın ve ailelerinin sorunlarıyla meseleleriyle daha fazla uğraşması ve çaba göstermesi gerekiyor." ifade etti.

Birleşmiş Milletlerin yapmış olduğu bir araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 10'unun engelli olduğu tespit edildiğini hatırlatan Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Bu rapor ülkemizde ise yüzde 10'un biraz üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Bunların aileleriyle 25 milyon kişi demektir. İlimizde ise 100 bin kişinin engelli olduğunu anlıyoruz. Bu kadar büyük bir nüfusu hiçbir siyasetçinin ve hiçbir bürokratın görmezden gelmesi mümkün değildir. Son yıllarda hükümetimiz çözüm getirme noktasında büyük mesafeler kat etmiştir. 20 yıl öncesine göre engellilerimize çok daha rahat ve konforlu hayat sunuluyor. Devletimizin sıraladığı ekonomik hizmetler, evde bakım hizmetleri, rehabilitasyon merkezlerinin sağladığı tedavi ve sosyal imkanlar birçok Avrupa ülkesinde göremeyeceği imkanlar arasındadır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.